Over een paar weken komt de eerste film van Jack Reacher uit. Gebaseerd op een boekenserie die ik al zeker meer dan 10 jaar volg. Vanaf een van de eerste boeken ben ik groot fan en snap dan ook niet de keus voor Tom Cruise als hoofdrolspeler.

Even voor de mensen die niet bekend zijn met de serie. Het gaat over Jack Reacher, een ex-militair die zonder vaste verblijfplaats rondzwerft en eigenlijk altijd wel ergens in problemen terechtkomt (lees: mensen helpt). Een kenmerk – die ook vaak terugkomt in de boeken – is dat Jack een forse, gespierde vent is. Echt fors, 1.95 lang ofzo en breed geschouderd. Nog een punt is dat Jack blond haar heeft en blauwe ogen.

En dan kiezen ze een kleine mannetje met donker haar als de acteur die hem moet spelen. Vind het wel een beetje een domper. Uiteraard ben ik wel zeer benieuwd naar de film, al is hij wel gebaseerd op een van de mindere boeken – vind ik zelf.

Nou. Voor de volledigheid nog even de trailer dan.