Sinds jaren speel ik voornamelijk games op m’n Xbox360. Maar de laatste tijd val ik toch soms weer even terug op de PC (of Mac in mijn geval). De reden is dat ik aan een aantal Humble Bundles heb meegedaan en daardoor in aanraking kwam met wat indie-games. Humble Bundle is echt een geweldig concept, een aantal games, waar je voor mag betalen wat je zelf wilt. Hierdoor kom je in aanraking met allerlei nieuwe games en dat alles tegen een hele lage prijs (lees: super cheap!)

En naast de verschillende Humble Bundle games, heb ik de laatste tijd ook wat andere games digitaal gekocht voor de PC: Faster Than Light, Hotline Miami en The Walking Dead.

Faster Than Light
Strategisch spel, elke keer anders (random encounters), strategisch je spaceship managen. Klinkt heel suf, maar is stuk leuker dan het klinkt. En de muziek is awesome.

Hotline Miami
Geweldig spel! Super geweldadig, snel, bruut, maar met een old-skool look-and-feel. Je moet er van houden, maar het speelt echt heel erg lekker.

The Walking Dead
Soort van puzzelspel wat gebaseerd op de comic-serie van de Walking Dead. Gaat hoofdzakelijk om hoe de maatschappij en de mensen zijn veranderd, omdat zombies de wereld hebben overgenomen. De game richt zich heel erg op de keuzes die je als speler maakt i.p.v dat het om de actie gaat.

Het gave is dat het spel is opgedeeld in 5 episodes en alle keuzes die je maakt werken door in elke episode. Je moet tijdens dialogen keuzes maken en daarop gaat de verhaallijn verder. En er zitten soms super lastige keuzes tussen, waarbij je moet kiezen welke persoon je red (met andere woorden: welke persoon je dus niet red en laat opeten door zombies). Lastige keuzes soms, zeker onder tijdsdruk.

Het probleem wat ik met dit spel had, is dat hij eigenlijk niet zo goed draait op m’n Macbook. Dus ik had het geprobeerd te spelen op Lies d’r laptop (Windows) – maar dat was ook geen succes. Toch had ik de eerste episode uitgespeeld en was heel erg benieuwd naar hoe het verhaal zich verder ontwikkelde.

Dus afgelopen weekend besloot ik dat het zover was. Ik installeer mij met Lies d’r laptop, koptelefoon op, muis aangesloten en helemaal klaar voor The Walking Dead. Maar nergens kon ik mijn save-files terugvinden. Na lang-lang zoeken kon ik ze nog steeds nergens vinden. Dus uiteindelijk maar de hoop opgegeven en m’n Xbox360 maar weer aangeslingerd.

En de dag erna (zondag) kwam ik erachter dat ik blijkbaar de eerste episode op m’n Macbook had gespeeld. Jeeej. Save-games weer gevonden. Toch niet verdwenen, maar ja… nu moet ik dus de rest op m’n Macbook spelen. Heb het eventjes geprobeerd, maar de game stotterde en liep totaal niet vloeiend. Dus wat ga je dan doen? Lies had de tv in gebruik, dus toen kwam ik via-via aan bij de volgende game, Rochard.

Rochard
Een platform-puzzel game welke toevallig ik toevallig nog in m’n Steam had staan (na de laatste Humble Bundle, deel 6). Speelt verrassend lekker, platformen in combinatie met zwaartekracht en een soort van Gravity Gun uit Half-Life 2. Was dus een leuke verrassing toen alle andere games me even in de steek lieten.

Al-met-al dus een drukke tijd met games. Druk bezig met de multiplayer van Black Ops 2, daarnaast dus nog beetje op m’n PC/Mac aan het gamen. En ben eigenlijk ook wel super benieuwd naar Halo4. Dus die binnenkort ook maar eens halen. Als ik er tijd voor heb ^^