Gueststripeen; m -s humoristische tekening; strip; cartoon; waarbij de bestaande cast wordt gebruikt, maar de strip getekend wordt door een ander dan de standaard tekenaar. Vaak gebeurd dit rondom vakanties of andere afwezigheid (ziekte, familiezaken en aanverwanten).

De maker van de webcomic Cock & Bull ging onlangs op vakantie en riep daarom zijn lezers op om een gueststrip te maken. Aangezien ik al geruime tijd een strip wil starten (maar nog steeds aan het denken ben over mijn cast), leek dit mij een mooie gelegenheid om m’n stripskills eens te oefenen.

En het was een leuke oefening. Eerst een paar dagen lopen denken over de strip zelf, de clou en ‘camerastandpunten’. Daarna paar keer lopen schetsen en uiteindelijk afgelopen woensdagochtend de eerste opzet begonnen. Op papier wel te verstaan. Eerst schetsen op papier, daarna inkten met een brush-pen en toen letteren met een andere pen.

Toen woensdagavond de strip afgemaakt. Ingescanned op de computer en nabewerkt in Photoshop. Uiteindelijk bezig geweest tot 2:15 ’s nachts – maar het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf).

Bekijk hem hieronder of op de website van Cock & Bull

Guest strip

(excuses voor het wat grovere taalgebruik, maar dat is de stijl van de comic)

Heb nog een idee voor een gueststrip voor Cock & Bull, dus daar ga ik van de week mee aan de slag. En dan toch maar eens m’n eigen strip gaan beginnen.