In de vorige post haalde ik het al eventjes aan, er was iets met een storm. En hier nu het verhaal over de storm. Ga lekker zitten. Pak er een kopje thee bij, koekje om erin te soppen en luistert:

Afgelopen weken woedde er een storm door huize Rakso. Eigenlijk meer een storm in mijn hoofd:
Trouwe bezoekers van Rakso zullen wel gemerkt hebben dat ik de afgelopen 2 jaar bezig ben met een richting te vinden in m’n carriere. Zo wilde ik misschien naar Amerika om daar te Flashen en kwamen er heel nieuwe richtingen voorbij (zoals vorig jaar de politie). En het werd steeds maar onrustiger in mijn hoofd.

Tot vorige week. Ik ging langs bij een loopbaanbegeleidster en er kwam eindelijk een eind aan de onrust.  Tijdens die loopbaanbegeleiding leerde ik mezelf beter kennen en weet nu welke richting ik op wil: striptekenen.

Al sinds klein jongetje wilde ik striptekenaar worden. Op vakantie had ik standaard bergen papier mee en potloden. Had thuis alle tekengerei die je je maar kon voorstellen. Van alle soorten potloden tot een potje Oost-Indisch inkt met kroontjespennen en penselen. Totdat de computer kwam en al mijn tijd begon op te vreten. En dat heeft het de afgelopen 10-15 jaar gedaan. Ik teken zelden nog – soms miste ik het wel eens. Maar de wens om ooit striptekenaar te zijn zit er nog steeds. Dus we gaan weer tekenen en minder achter de computer. En we gaan het tekenen zelfs beter proberen te doen dan ooit.

M’n ultieme doel is namelijk om ooit iets te gaan doen met m’n tekenen: striptekenaar te worden. Met striptekenen je brood verdienen, lijkt me fantastisch. Maar voor ik zover ben, zal ik eerst m’n skills moeten verbeteren. En dat gaat dus in de avonduren en weekenden gebeuren. Ook zal ik wat cursussen gaan volgen en er zijn ook al wat studieboeken onderweg.

Ben helemaal enthousiast en al dagelijks aan het krabbelen. Wil ook dagelijks een zogenaamde doodle (krabbel/schets) online zetten – zodat ik zelf ook beetje gepushed wordt om dingen te tekenen. Weet nog niet of ik dat hier op Rakso doe, maar ergens zal ik een plek vinden (en dat uiteraard hier kenbaar maken). Misschien dat ik uiteindelijk een ander blog opzet wat geheel op m’n tekenen is gericht.

Naast het tekenen kwam er uit het loopbaanbegeleidingsverhaal ook dat ik energie krijg van mensen om me heen. Dat was best een openbaring, want had altijd het idee van mezelf gehad dat ik meer een einzelgänger was. Maar nee, uit voorbeelden die ik opnoemde was duidelijk te herleiden dat ik het lekkerste in m’n vel zit tussen andere mensen met wie ik een passie kan delen. En naast tekenen is m’n passie nog steeds Flashen en het maken van mooie dingen.

En daarop voortbordurend ga eerdaags ook van baan switchen. Na een half jaar vol plezier bij Pixelfarm gewerkt te hebben, ga ik vanaf half april aan de slag bij DPDK in Dordrecht. Echt heel veel zin in. Leuke club jonge, maar oh-zo-enthousiaste en gepassioneerde mensen. Zal daar ook niet alleen gaan Flashen, maar ook wat meer PHP-werk doen. Wat meer verscheidenheid. Heb er echt super zin in.

Dus dat was de storm die door het hoofd heeft geraasd. Aantal keuzes maken en merk nu vooral veel rust. Eindelijk een duidelijke richting voor ogen en ook eentje waar ik met de volle 100% achter sta. Niet zomaar een hersenspinsel, maar iets wat ik al van kinds af aan heb gewild. En eentje die me fantastisch lijkt. Maar nog wel veel uitdagingen en veel nieuwe dingen om te leren. Maar dat maakt het ook zo super interessant.

Ga nu wel ff wat gekrabbel inscannen en hier (of ergens anders?) droppen. En als het er staat, laat ik dat uiteraard hier even weten. Tot snel.