Vanochtend op de fiets zagen we vanuit de verte hoe een kat werd aangereden. De auto bleef staan – waarschijnlijk om te kijken wat er gebeurd was – en de kat schoot snel de struiken in. De auto reed toen weer verder.

Wij tuurden de struiken in en zagen de kat op z’n rug in het gras liggen. Stuiptrekkend met z’n achterpoot en duidelijk in pijn. Was echt een heel zielig gezicht. Wel een mooie kat. Ook jong nog, waarschijnlijk pas 1-2 jaar oud. Met een dikke volle staart.

Helaas overleed hij binnen een paar minuten. Had gehoopt dat hij alleen een tik had gekregen en er gewoon weer bovenop zou komen. De dierenambulance nog wel gebeld (0900 112 00 00, zet in je telefoon, voor mocht je hem ooit nodig hebben!), maar die zullen hem alleen ophalen en hopelijk naar z’n eigenaar terugbrengen.

Aan de andere kant ook wel gelukkig dat het binnen een paar minuten voorbij was. We hebben hem nog eventjes geaaid en gerust gesteld en spinnend overleed hij. Dus gelukkig voor de kat (of poes) was het snel voorbij en heeft hij weinig geleden.

Rust maar zacht, mooie grijs-bruin gestreepte kat met mooie volle staart. Sorry dat we niks meer voor je konden doen dan je gerust stellen en je zachtjes te laten overlijden langs de kant van de weg. Zou willen dat we meer hadden kunnen doen.