Katten en dozen zijn een perfecte combinatie. Katten vinden het heerlijk om in dozen te zitten en dozen vinden het heerlijk om stil te staan, zodat katten erin kunnen zitten.

Om een of andere reden hebben dozen een gigantische aantrekkingskracht op de harige mormels. Er hoeft maar een doos in de woonkamer gezet te worden (van een bestelling of boodschappen) en er kruipen drie poezen nieuwsgierig snuffelend omheen.

En toen kwam het ultieme paradijs, ik ging verhuizen en trok bij Lies in. Sindsdien is ons huis dus een waar kattenparadijs. Er staan geregeld dozen midden in de kamer, soms is het beetje een chaos omdat er wat spullen uitgezocht worden – en wie banjeren daar dan dwars doorheen? Juist; de katten!

In de werkkamer-slash-rommelhok-slash-mijn kamer staat nu ook nog eens een grote ‘hokjeskast’, dus de katten kunnen hun lol niet meer op.