Vanochtend om 7:00 opgestaan, eventjes op de bank ontbeten en toen de hardloopschoenen aangetrokken en 20 minuten gaan hardlopen. Was eigenlijk wel heel lekker om te doen.

Dat is een van de voordelen van thuiswerken.

Zo kan ik bijvoorbeeld ook wat langer in bed blijven liggen, geen reistijd (tenzij je van de woonkamer naar de computer reistijd wil noemen), kan tussendoor even boterhammetje smeren, ’s avonds nog eventjes iets afmaken, eigen muziek hard door de kamer laten knallen of – zoals vanochtend – eventjes hardlopen voordat ik mijn dag begin. Kan allemaal en is allemaal reuze prettig.

Maar het werken in je eigen huis heeft ook z’n nadelen. Ik mis bijvoorbeeld het (menselijke-) contact met collega’s. Het enige contact wat ik nu heb is via MSN of de telefoon. Er zijn dus zelfs dagen dat ik geen enkel menselijk contact heb.

Soms is dat wel eens lekker, maar begin te merken dat dat toch maar eventjes is. Een mens heeft toch behoefte aan andere mensen om zich heen.

Er zijn zelfs dagen waarop ik niet eens buiten de deur kom. Dan trek ik ’s ochtends m’n joggingbroek en dikke trui aan, kam m’n haren niet en ga aan de slag. Soms is het zelfs zo erg dat ik Lies moet vragen wat voor weer het buiten was, omdat ik dan geen voet buiten de deur heb gezet.

Maar ja. Voorlopig is het nog wel eventjes prettig. Ben nog steeds op zoek naar de ultieme baan en tot die tijd blijven we gewoon lekker Flashen – ook niks mis mee.