Had me (weer eens) voorgenomen om wat meer aan m’n conditie te gaan doen. Vorige week weer begonnen met hardlopen – inmiddels al 3 keer gelopen (in 1 week), dus dat gaat goed. En wilde ook weer gaan zwemmen.

Vorig jaar al samen met Jaz tijdje wezen zwemmen, maar dat zwembad was 20 minuten fietsen. En bij mij om de hoek zit ook een zwembad, dus daar ging ik gisteravond eens kijken.

Maar helaas. Dat doen we dus nooit meer. Het waren maar 2 banen en maximaal 15 meter lang. E̩n baan was duidelijk de babbelbaan, overal vrouwen met keurig hun hoofd boven water zodat hun kapsel niet nat werd Рzucht. En de andere baan was de turbobaan, bedoelt voor de snelle zwemmers.

Maar helaas. Omdat het bad (1) zo kort/klein was en (2) er maar twee banen waren, was de turbobaan al snel super vol en kon je eigenlijk alleen maar achter elkaar in een rijtje schoolslag doen. En eigenlijk was ik ook de enige die borstcrawl wilde zwemmen, de rest waren toch voornamelijk mensen die rustig baantjes wilde trekken.

Dus dat schiet niet op. Ik wil sporten. Voelen dat ik sport. Buiten adem raken. Moe worden. M’n conditie duidelijk verbeteren en niet langzaam baantjes trekken, dat schiet niet op.

Dus we gaan volgende week wel weer 20 minuten op de fiets om te zwemmen in een echt zwembad. Daar hebben ze 5-6 banen van 20-25 meter lang. En daar is de snelle baan ook écht snel!