Een eiland in de oceaan van weblogs

Grote opruiming

Sinds ik WordPress heb, kan ik posts gewoon als concept (zogenaamde draft) aanmaken… dus kan gewoon een post beginnen en hem afmaken wanneer ik dat zelf wil. Maar uiteraard komt het soms wel eens voor dat ik een post start, maar hem dan eigenlijk nooit afmaak. Soms omdat ik er nog niet helemaal uit ben hoe verder. Soms omdat ik er nog niet helemaal tevreden over ben en soms gewoon omdat het niet meer van toepassing is.

Maar die drafts blijven wel staan. En elke keer als ik inlog zie ik ze weer staan. Dus nu besloten dat het maar eens tijd is voor een grote opruiming.

Kan ze natuurlijk ook gewoon weggooien. Maar vind het eigenlijk wel leuk om deze creaties te delen. Sommige zijn alleen een grof opzetje, maar ok… daar gaan we dan, in chronologische volgorde:

Ruikt als
09 september 2006

Vanochtend onderweg naar de supermarkt rook het weer naar zomer. De geur is niet te beschrijven, maar kreeg meteen het zomergevoel. Terwijl die alweer bijna afgelopen is. Maar geuren kunnen vreemde emoties / gevoelens oproepen.Neem bijvoorbeeld de geur van vers gemaait gras, dat doet je – mits je niet allergisch bent – meteen denken aan lente/zomer. Of bijvoorbeeld de geur van zonnebrandcreme, ik denk dat direct terug aan de hete zomers.

Laatst tijdens de lunch op m’n werk rook ik constant de geur van haring. Tenminste, dat dacht ik te ruiken. Uiteindelijk bleek het namelijk versgesneden prei in een schaaltje te zijn, wat qua geur op de uitjes bij haring leek. Had durven zweren dat er ergens haring stond.
Vooral nostalgie of een bepaalde sfeer wordt heel goed herinnerd met een geur. Bedenk maar eens; hoe je eigen vertrouwde huis ruikt als je terugkomt van vakantie. Of hoe je soms ineens – door een bepaalde geur – terugdenkt aan een speciaal moment.

Liep laatst door m’n ouderlijk huis en dat rook precies nog als ‘vroeger’ en deed me ook direct hetzelfde vertrouwde gevoel herinneren.

Weet niet waarom deze post eigenlijk nooit afgemaakt is… was praktisch klaar-af. Misschien te lang gewacht en was het moment voorbij?

Goor
Eind 2006

Elke keer kom ik buiten adem het perron oplopen, na het trekken van een sprintje… en dan moet ik eerst door een grote vieze wolk rook lopen…Waarom wordt roken nou nog steeds geaccepteerd? Het is net zoiets als harde muziek of hard bellen in de trein… iedereen heeft er last van…

Deze keertje in een opwelling begonnen, maar eigenlijk nooit afgemaakt. Terwijl ik me er nog steeds aan loop te irriteren.

Links
Begin 2007

Vorig jaar – links overzicht @ del.icio.us
Go
Quake4
Company of Heroes
LCD-scherm
tekenen
Wordpress

Grappig 🙂

Bedoeling was om een post te schrijven over het feit dat je aan m’n delicious-account het verloop in m’n interesses kon zien. Begon met Go, toen Quake4 en toen de rest van het bovenstaande lijstje. Ooit het idee gekregen, beetje geschreven en daarna nooit meer afgemaakt.

Onderweg
30 januari 2007

Lees boeken
Veel boeken
Go-boeken
Tijdschriften over gaming
Thrillers (Stephen King, Lee Child, Ludlum etc)

Een post over wat ik zoal las in de trein. Lees nog steeds wel veel, maar vind het nu wat minder boeiend om erover te schrijven. Maar misschien komt dat wel weer als ik weer interessant boek lees 😉