Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Duur vriendinnetje

Zal meteen to the point komen. Was gisteravond vanuit werk naar m’n meissie gegaan. Was weer super leuk om d’r ff te zien (had d’r voor het laatst maandag gezien) maar m’n treinritje vanochtend vanuit Dordrecht terug naar Amsterdam ging niet helemaal soepel.

Er was een aanrijding geweest, dus ik mocht in Rottercam CS overstappen op een stoptreintje naar Amsterdam… super afgeladen druk en daar stond ik dan, tussen alle mensen ingepropt. Maar dat was eigenlijk nog niet zo heel erg, want uiteindelijk ging het merendeel er in Gouda weer uit en kon ik zitten (en ff beetje slaap inhalen).

Het ergste was eigenlijk dat ik een boete kreeg in de trein. Waarom? Omdat ik gisteravond slim dacht te zijn en alvast een kaartje voor de terugreis had gekocht. Zonder datum natuurlijk, kon niet anders, maar ja… dan moest ik hem vanochtend gewoon ff stempelen.

En dat was ik dus vergeten vanochtend. Maar het wordt nog erger; de 40% korting die ik altijd standaard intoets bij kaartjes – want dat krijg ik met m’n treinabonnement – die geldt pas vanaf 9:00… En aangezien ik al om 7:12 de trein pakte op Dordrecht Zuid was die nog niet geldig. Dus ik had eigenlijk een dubbel ongeldig vervoersbewijs. Auch!

“Doe mij dan maar een nieuw kaartje” – hoorde ik mezelf zeggen tegen mevrouw de conductrice. Met als gevolg dat al m’n gegevens genoteerd werden en ik binnenkort een acceptgiro op de deurmat kan verwachten. Ach ja. Eigen schuld dikke bult. Alleen wel een hele dikke bult… eentje van 54,20 euro! Hoeveel? Vier-en-vijftig euro en twintig cent!

Yepz. Normaal kost een treinritje vanuit Dordt naar Amsterdam 15,40 ( en met korting zelfs maar 9,20 )… maar nu mocht ik er ook nog ff lekker 35 euro boete bij optellen.

Ka-ching!

Tja… best duur dus, een vriendinnetje in Dordt. Maar ze is dan ook wel elke cent meer dan waard!

Vorige

Hoofd is weg

Volgende

Niet uitgenodigd

 1. Pieter

  Die vriendinnetjes worden ook steeds duurder.
  Dit vriendinnetje kostte ook al 60 euro om haar op internet te kopen!
  En die vliegreis voor dat andere vriendinnetje was ook al zo duur…
  Was je dan maar bij je eerste vriendinnetje gebleven. Die was toch best leuk en kostte ten minste niet zo veel geld :p

 2. Een vriendin kost nou eenmaal geld. Maar vind het nou niet echt een reden om bij iemand te blijven, omdat ze goedkoper is dan iemand anders 😛

  Het draait toch allemaal om het gevoel erbij… en die is bij Lies super 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén