Categorieën
Games

Maak plaats voor de Xbox

Wil het eigenlijk niet zien. Eigenlijk liever niet erkennen. Het was mijn patroon. Mijn standaard. Mijn geloof. Maar toch zie ik een verschuiving.

Van PC-gamer word ik steeds meer een console-gamer. De afgelopen maanden heb ik meer uren met games doorgebracht op de bank met een controller in m’n hand, dan achter de PC met de muis in m’n hand.

Vroeger speelde ik alles op de PC. Dagelijks was ik bezig en druk met gamen. Voornamelijk shooters en realtime-strategy. Keek zelfs beetje neer op de consoles, want dat sprak me veel minder aan. Maar nu wordt m’n PC steeds meer gewoon de werkbak; alleen gebruikt voor muziek, chatten, internet en surfen. En langzaam neemt de Xbox360 de game-rol over. Lekker onderuit gezakt op de bank, alleen of samen met vrienden.

Vorige maand nog wel een PC-spel gekocht (de Orange Box) en dat was wel leuk voor een paar dagen. HalfLife Episode 2, Portal en Team Fortress 2. Alle drie heel gaaf, maar besteed toch meer tijd op m’n Xbox360. Lekker simpel. Aanzetten en gamen maar. Geen gehannes met instellingen, geen gehannes met nieuwe hardware kopen.

Het is stom, wil het het liefst niet erkennen. Maar het begint toch steeds duidelijker te worden. Ik begin een console-gamer te worden. Aaaaargh ;-P

3 reacties op “Maak plaats voor de Xbox”

Dat van dat hardware is niet helemaal waar, je moet telkens een nieuwe xbox kopen of nieuwe Nintendo of weet ik het wat. Mijn xbox is iets van 2,5 jaar oud, maar is nu al hopeloos achterhaald (er worden geen nieuwe spellen meer voor gemaakt!) En een xbox 360 is veel duurder dan een nieuwe videokaart of wat extra geheugen…. right?

Toch niet. Als je een nieuw spel wilt spelen op je PC, dan moet je altijd de specs checken. Als het een Xbox360-spel koopt, weet je dattie goed werkt op je Xbox360.

Uiteraard. Heb wel een Xbox360 moeten kopen, maar ja. Dat is een ‘eenmalige’ investering.

Daarnaast. Jij hebt jouw Xbox dan 2,5 jaar geleden gekocht. Maar inmiddels is dat ding alweer 5 jaar oud 😉

Heb vorig jaar m’n PC geupgrade en het nadeel daarmee was ook dat je niet ff alleen je videokaart upgrade. Moest m’n processor upgraden, dus automatisch ook m’n moederbord, dus automatisch ook het geheugen en de videokaart – was ook allemaal niet meer compatible. Dus uiteindelijk was ik net zoveel geld kwijt met een PC-upgrade als met een nieuwe Xbox360 en alles 😉

Ik ben ook bijna over, maar dan naar de PS3. Volgens mij komt dat ook omdat je vroeger nog het idee had dat een snelle PC ook voor andere dingen dan games nog nut had en de kosten voor de hardware dus niet alleen maar om te gamen gemaakt werden. Tegenwoordig zijn de next-gen specs naast het gamen alleen nuttig als je ook nog een render-farm ofzo draait.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *