Gisteravond tot diep in de nacht bezig geweest met een prive projectje; het maken van een foto mozaiek voor Emma d’r werk. Ze heeft de komende week een fair waarop ze met d’r werk staat om hun county te promoten.

Maar hoe trek je bezoekers naar je stand? Kijk, daar kom ik dus kijken. Had al snel het idee om een foto mozaiek te maken, maar uiteindelijk heeft het dus tot diep in de nacht geduurt om alles in elkaar te zetten.

Er zijn gelukkig wel simpele programma’s, waarvan AndreaMosaic waarschijnlijk het makkelijkst en uitgebreidst is. Eerst een gigantische bak fotos samengesteld (stock en aangeleverd door Emma), daarna berekend (met wiskunde enzo) hoe breed het oppervlak was, hoeveel pagina’s en hoe breed dan de afbeelding moest zijn/worden. En uiteindelijk – na veel gepiel en uitgeprobeer – onderstaand resultaat gemaakt (klik voor de volledige afbeelding)

cow_mosaic_small.jpg

Dit staat dus de komende 10 dagen op de Iowa State Fair, in 1,75 m breed bij 0,9 m hoog. Dus ben wel trots 😛