Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Meet Cooper

Twee jaar geleden kreeg ik een nieuwe vriend, Joe. Hij was een MP3-speler en sinds onze eerste ontmoeting zijn we onafscheidelijk. We deelden lief en leed, we luisterden altijd naar dezelfde muziek en ik kon altijd alles aan op hem kwijt. Ik denk dat ik ook een goede vriend voor hem was, want ik had altijd een luisterend oor voor hem en wat hij te melden had. Ook zorgde ik altijd dat hij goed gevuld was en voedde ik hem geregeld met nieuwe muziek en stroom.Maar vandaag is er een nieuwe vriend m’n leven ingekomen. Zijn naam is Cooper en hij is een stukje kleiner dan Joe. Er past dan ook wel minder muziek op hem en ik zal minder controle over de muziek hebben. Maar hij is handzamer en waarschijnlijk ook iets gebruiksvriendelijker.

Cooper zal nooit de plek van Joe innemen, maar meer als toevoeging dienen. Cooper speelt de muziek, Joe zorgt voor het transport van de bestanden heen-en-weer. Joe is dus gepromoveerd tot datatransporteur en Cooper neemt zijn rol als muziek-buddy over.

Dus: welkom Cooper. Welkom op het eiland Rakso en ik hoop dat je lang m’n vriend zal blijven.

Hieronder een aantal foto’s van Coopers aankomst vanmiddag:

Vorige

Gehoord op 3FM

Volgende

Slaapverwekkend

  1. Nee. Dat bedacht ik me dus later, dat die vergelijking ook op kon gaan. Maar dat is een leuke toevalligheid.
    De naam kwam via een brainstorm-sessie samen met Emma:

    Draag hem altijd bij me – als een schaduw – onzichtbaar – als een soort illusionist – Houdini – David Copperfield – Copper – Cooper.

    Zoiets dus. En kwamen uiteindelijk dus op Cooper uit, wat hem mooi past. Vandaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén