Categorieën
General

En wat zit er in jouw clipboard?

Een paar jaar geleden had een vriend van me een website gemaakt. Die website werd door veel mensen bezocht, maar hij had er een leuk extraatje ingebakken.

Namelijk, van elke bezoeker werd hun clipboard (klembord) gekopieerd en opgeslagen in de database.  Niet-technisch betekend dit: er werd in een database opgeslagen wat er getoond zou worden als je PLAKKEN (of CTRL+V) zou doen in Word ofzo.

Hij deed dit niet om schade te doen of om mensen hun privacy te beschadigen… maar eigenlijk gewoon omdat het technisch kon en als experiment. En dat was een mooi experiment, want uiteindelijk had hij een database vol met willekeurige zinnen, hele emails, soms zelfs gebruikersnamen en/of wachtwoorden en nog veel meer.

Inmiddels is dat technisch niet meer mogelijk, gelukkig wordt dat nu allemaal afgeschermd en beveiligd. Maar daarom eigenlijk nu aan u – de lezer – de uitdaging… plaats wat u nu op uw clipboard heeft in een reactie. Klik op reageren, klik rechts en kies PLAKKEN (of druk simpel op CTRL + V ) en eens zien wat we nog op de achtergrond bewaren.

Leuk idee? Hoop dat u meedoet!

4 reacties op “En wat zit er in jouw clipboard?”

Oh. En dan natuurlijk de mijne. Slaat echt nergens op, beetje willekeurige tekst… maar wel grappig om te zien:

“dacht al wel dat ik een soort van ‘quest’ kon maken
dat ik een boodschap voor d’r had… maar dan moest ze dus googlen

en de 3e result, daar de tweede “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *