Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

En wat zit er in jouw clipboard?

Een paar jaar geleden had een vriend van me een website gemaakt. Die website werd door veel mensen bezocht, maar hij had er een leuk extraatje ingebakken.

Namelijk, van elke bezoeker werd hun clipboard (klembord) gekopieerd en opgeslagen in de database.  Niet-technisch betekend dit: er werd in een database opgeslagen wat er getoond zou worden als je PLAKKEN (of CTRL+V) zou doen in Word ofzo.

Hij deed dit niet om schade te doen of om mensen hun privacy te beschadigen… maar eigenlijk gewoon omdat het technisch kon en als experiment. En dat was een mooi experiment, want uiteindelijk had hij een database vol met willekeurige zinnen, hele emails, soms zelfs gebruikersnamen en/of wachtwoorden en nog veel meer.

Inmiddels is dat technisch niet meer mogelijk, gelukkig wordt dat nu allemaal afgeschermd en beveiligd. Maar daarom eigenlijk nu aan u – de lezer – de uitdaging… plaats wat u nu op uw clipboard heeft in een reactie. Klik op reageren, klik rechts en kies PLAKKEN (of druk simpel op CTRL + V ) en eens zien wat we nog op de achtergrond bewaren.

Leuk idee? Hoop dat u meedoet!

Vorige

Nieuwe camera

Volgende

Ga heel hard dood 4.0

 1. Oh. En dan natuurlijk de mijne. Slaat echt nergens op, beetje willekeurige tekst… maar wel grappig om te zien:

  “dacht al wel dat ik een soort van ‘quest’ kon maken
  dat ik een boodschap voor d’r had… maar dan moest ze dus googlen

  en de 3e result, daar de tweede “

 2. low quality

  (Linux workstation)

 3. LOL!
  Kijk, dat begint erop te lijken.
  Kom op mensen! Meer! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén