Een eiland in de oceaan van weblogs

Series

Kijk eigenlijk nooit meer tv. De enige keer is als er een goede film opkomt. Voor de rest zijn het series (maar niet op de tv). Enkele jaren geleden begon het met 24. Nadat ik de tv-uitzendingen gemist had, maar er iedereen over hoorde… toch eens gaan downloaden. En toen was ik hooked – eigenlijk alles achter elkaar gekeken binnen een paar weken tijd.

Daarna volgden onder andere Prison Break, LOST en Desperate Housewives. Moet eigenlijk alle drie weer beetje inlopen. Met Prison Break seizoen 2, seizoen 3 van LOST en met Desperate Housewives ‘moet’ ik nog seizoen 3 kijken. Veel in de planning dus. Met soms tussendoor nog wat American Dad en sinds kort Arrested Development.

En dan nu sinds kort de nieuwste hitserie uit Amerika ontdekt: Heroes.

heroes_title_card.jpg

Deze serie deed me qua sfeer en verhaalopzet heel erg denken aan LOST. Hierbij volg je ook een aantal verschillende mensen, raak je dieper (emotioneel) betrokken bij de personages en ze hebben allemaal een onderlinge connectie. Maar niet met super veel actie (zoals 24 ofzo). Gaat veel meer over de diepere verhaallijn etc. Het is dus echt een drama-serie, maar dan in de juiste zin van het woord.

De serie vertelt het verhaal van verschillende personen die “dachten dat ze net als iedereen waren… tot ze wakker werden met buitengewone gaven” zoals telepathie, kunnen tijdreizen en kunnen vliegen. Deze personen komen er snel achter dat ze een rol spelen in het voorkomen van een catastrofe en het redden van de mensheid.

De serie volgt de schrijfstijl van Amerikaanse comics door de korte, meerdere afleveringen omvattende, verhaallijnen, die voortvloeien uit de grotere, alles omvattende verhaallijn.

~Bron

Vanaf 21 juni 2007 wordt Heroes hier in Nederland uitgezonden,  op RTL 5. Kijken dus. Een aanrader, zeker voor comic-liefhebbers (of mensen die LOST leuk vonden).