Een eiland in de oceaan van weblogs

Irritant

Gisteravond – tijdens het zappen – kwam ik langs de voorstelling BSUR (Be As You Are) van Jan Jaap van der Wal. Op zich wel grappige cabaretier, zeker bij Dit Was Het Nieuws. Alleen – ja ja, nu komt het – was zijn manier van praten ineens heel anders.

Hij praatte een beetje zingerig. Liet aan het einde van een zin de toon beetje omhoog gaan en daardoor werd het op een gegeven moment gewoon irritant om naar te luisteren. Hij had wel goede verhalen en grappen, dus ik bleef wel hangen – ondanks de irritatie.

Maar constant deed hij me aan een andere cabaretier denken, maar wist maar niet wie. Tot vanochtend. Ineens wist ik het. Hij deed me qua manier van praten (het zangerige) denken aan Theo Maassen. Nu net wat filmpjes lopen zoeken van Theo Maassen – moet toch wel een voorbeeldje kunnen geven he – maar nergens daarin praat hij constant zingerig… soms heel even en misschien is dat ook wel de reden waardoor het niet zo irritant is!

Maar JJ vd W deed het dus HEEL. DE. TIJD.

CONSTANT.

En dat was dus heel de tijd heel irritant. Grmbl!

Dus uiteindelijk maar JJ uitgezet en een aflevering van Heroes opgezet. Wat een stuk aangenamer was om naar te kijken.