Heb ooit van m’n oma wat geld gekregen wat ik kon uitgeven als ik op mezelf ging wonen. M’n oma is inmiddels al enkele jaren geleden overleden, maar het geld is er nog. Ik woon nu al meer dan een jaar op mezelf en ben dus ook sindsdien aan het kijken waar ik het oma-geld aan wil uitgeven.

Wil bewust geen gebruiksvoorwerp, aangezien ik iets blijvends wil kopen ter nagedachtenis aan m’n oma. Dus ben naar iets kunstzinnigs op zoek, maar ja… dat kan je niet echt zoeken. Dat moet je vinden (lees: daar moet je tegenaan lopen).

En dat gebeurde dus ook enkele maanden geleden. In Panama hadden we met m’n werk een meeting en daar zag ik ineens in de gang een mooi schilderij hangen. Vond hem direct mooi, sprak met meteen aan. Was lekker abstract, maar met een mooie flow. Foto gemaakt met m’n telefoon en daarna eigenlijk weinig nog aan gedacht. Totdat ik deze foto laatst weer tegenkwam:

painting_solo.jpg

Vond het nog steeds een mooi schilderij. De abstracte flow sprak me nog steeds aan en het leek me heel uniek.

Deed me alleen ergens aan denken. Maar wat? Misschien beetje aan een leeuw? Dus even snel wat gegoogled (derde resultaat) en helaas… nu vind ik het schilderij helemaal niet meer leuk. Het is helemaal niet origineel. Het is gewoon gejat.

Wat blijkt nou: het is gewoon een uitvergroot plaatje van een leeuw:

lion_head.jpg

En dus vind ik hem niet meer mooi, want ik wil iets one-of-a-kind. Het moet speciaal zijn en niet gewoon iets wat je vind op Google als derde zoekresultaat. En dus ben ik weer terug bij af. Moet weer wachten totdat ik iets anders tegenkom wat bevalt.

En dat is een beetje jammer.