Muziek.

Een heel belangrijk iets in m’n leven. Vanaf het moment dat ik opsta, gaat de muziek aan – nog voordat ik me aankleed of wat dan ook. Dan zet ik m’n koptelefoon op, om tijdens het reizen van de muziek te kunnen genieten en dan aangekomen op m’n werk gaat de koptelefoon af, maar gaat direct de muziek op de computer aan.

Momenten zonder muziek komen dus zelden voor en dat is maar goed ook. Zonder muziek is het leven maar saai.

De afgelopen tijd nog meer met muziek bezig. Bezig m’n eigen smaak beetje uit te bereiden. Ben inmiddels een jaar ingeschreven bij Last.fm (briljante site met een briljant concept). Daar gooi je alle muziek heen welke je luistert, zodat er een soort van blauwdruk van jouw muzieksmaak ontstaat. En zo zie je wie dezelfde muzieksmaak heeft, welke nummers die nog meer luisteren en zo leer je nieuwe artiesten en stijlen kennen. Heel gaaf.

Zo kwam ik bijvoorbeeld via Last.fm op deze weblog en daar dus veel goede nieuwe nummers gehoord (tip: check vooral die laatste link!).

Twee weken geleden ook van Herman een aantal DVD’s gekregen met daarop wat bluegrass en country muziek. Wist niet dat dat ook leuk kon klinken, maar de afgelopen tijd soms even een DVD opgezet als achtergrond-muziek en dat beviel perfect. Dus weer wat geleerd over mijn eigen muzieksmaak.

En als afsluiting ook nog afgelopen weekend m’n keyboard weer uit de kast getrokken. Eigenlijk uit de box getrokken, afgestoft en nu staat hij mooi in de computerkamer te glimmen. Nog weinig op gespeeld, maar zeker weer van plan om dat op te pakken. Heerlijk lekker freaken, beetje jammen… kijken of m’n vingers ook weer willen. De eerste noten waren beetje roestig, maar gewoon veel doen. That does the trick.

En nu naar huis. Met muziek auf den Kopf.