We zijn weer lekker bezig hier op het eiland Rakso. Sinds enkele weken weer lekker aan het sporten en dat voelt goed.

Doe tussendoor kleine dingen – soms even proberen m’n record te breken met touwtje-springen – en elke ochtend situps and pushups. Maar voornamelijk draait het om het hardlopen (1-2 keer per week) en de nieuwe passie zwemmen (1-2 keer per week).

Afgelopen woensdag weer samen met vriend Craggie half uur gelopen. Totaal 4,6 km afgelegd, heel netjes dus. Hebben – als je het uitrekend – gemiddeld 9-10 km/u gelopen, wat een mooie snelheid is. En het voelde achteraf ook heel lekker.

We waren wel moe maar goed moe, niet helemaal kapot ofzo.

Voldaan moe. Denk dat dat het juiste woord is.

Toen moest ik dan nog wel terug op de fiets. Totaal die dag 2 uur gefietst, want moest ’s ochtends ook nog bij de tandarts langs… die ook op een half uur fietsen zit. Dus woensdag was een über-sportieve dag.

En eigenlijk zouden brother Jasper en ik donderdag gaan zwemmen, maar dat hebben we door omstandigheden voor een keer geskipt (hadden geen zin). Maar morgenochtend (zondagochtend om 8:00)  ga ik weer zwemmen. Afgelopen zondag ook gezwommen. ’s Ochtends vroeg. Heerlijk. Behalve dan het uit je bed komen.
Maar heb ik altijd al willen doen, vroeg opstaan en voor dag-en-dauw gaan hardlopen (of in dit geval zwemmen).

Maar merk dat ik echt een avondmens ben. Kan ’s avonds tot laat (1-2-3 uur) doorgaan, zonder ook maar beetje in te zakken. Maar als ik ’s ochtends vroeg moet opstaan, dan kan ik moeilijk m’n bed uitkomen – alleen met een hele goede reden (zoals zwemmen of een andere afspraak).

Afgelopen zondag dus om 7:00 opgestaan, op de fiets naar Japs en toen gezwommen. Na 10 minuten voelde ik al alle kracht uit m’n lijf verdwijnen, maar rustig doorgegaan en uiteindelijk wel het uur kunnen volmaken. Ging dus minder lekker dan de keer ervoor, maar toch… bleef drijven en kwam vooruit 😀

Merk ook dat het hardlopen makkelijker gaat, ben in de afgelopen maand ook aantal kilos verloren en dat alles is een goede motivatie om door te gaan – naast het sociale/gezellige aspect.

Ben dus goed op weg. Nu nog volhouden, dat is het lastigst 😀