Een eiland in de oceaan van weblogs

Fiets, Koningin, chloor en spinnen

Zo, met deze vage titel is de toon gezet. Ik heb uw aandacht en zal proberen deze vast te houden tot het eind.

Om het stuk maar chronologisch te starten, beginnen we met de fiets.

Meer dan twee maanden geleden knalde m’n zadel van m’n fiets eraf – tijdens beetje stunten (lees: op achterwiel proberen te rijden). Heb meerdere malen geprobeerd om het zadel weer terug te zetten, maar zonder succes. Elke keer viel hij er weer vanaf. Sindsdien stond m’n arme fietsje maar beetje te verstoffen in de box.
Tot afgelopen weekend. Het weer was te mooi om binnen te blijven, dus heb ik m’n zadel laten fixen bij de fietsenmaker (3 euro) en kan dus weer lekker rondtouren op de fiets.

Toen kwam maandag, Koninginnedag. Samen met vriend Craggie en z’n vriendin naar Amsterdam gegaan. De auto eens op een andere plek (oud-Zuid) neergezet en toen via het Sarphatipark en de Ceintuurbaan naar het centrum gelopen. Uiteindelijk lekker rondgedwaald in het Vondelpark en lekker veel zon opgepikt. Kwam dus thuis met een roodverbrandde nek, een paar aangeschafte boeken en een berg geschoten foto’s (hier te bekijken).

Dinsdagavond gezwommen met m’n brother. Twee weken geleden voor het eerst (sinds lange tijd) weer het zwembad ingedoken, gewoon banen zwemmen – borstcrawl en schoolslag, niks bijzonders maar het beviel.
Was gezellig om samen te zwemmen, hielden het bijna een uur uit en was een prettige manier van ‘workout’.

Afgelopen dinsdag ging het al stukken beter. Gewoon lekker ‘rustig’ borstcrawlend heen-en-weer, soms even een schoolslagje tussendoor en nog meer somser eventjes op adem komen tegen de kant. En de spierpijn achteraf was ook minder erg dan de eerste keer. Het voornemen is dus iets om te blijven doen. Misschien zelfs aanstaande zondagochtend alweer.

En toen kwamen de spinnen. Woensdag was de nieuwste film van Spider-man in de bioscoop en ging er samen met brother Jasper en z’n vriendinnetje naartoe. De film duurde ruim twee uur, maar was – vond ik – zeker de moeite waard. Vond deel 2 al beter dan deel 1, maar weet nog niet helemaal of deel 3 nog beter is. Moet de eerste twee delen snel weer eens zien en dan kan ik beter oordelen welk deel het beste is.
Maar als je Spider-man-fan bent… en/of de vorige films ook leuk vond… moet je er zeker naartoe gaan. Het verhaal gaat weer verder, gaat dieper en er worden (uiteraard) weer nieuwe vijanden geintroduceerd. Checken dus!

En nu nog een mooie afsluiting verzinnen aan dit verhaal. Ah, weet het al:

Punt.