Een eiland in de oceaan van weblogs

Change of plans

Nadat ik een paar weken geleden m’n tickets had geboekt, ben ik veel bezig geweest met plannen, lezen, voorbereiden, keuzes maken etc.

Heb – op advies van een collega – het boek ‘Lets Go USA‘ aangeschaft, met daarin 1000 pagina’s over elke state en vrijwel alle steden. Waar kan je goedkoop/goed slapen, eten en wat er overal te doen. En daarnaast staat het ook nog eens vol met budget-tips etc. Super handig – als voorbereiding en als naslag als ik daar ben.Maar de originele plannen zijn onlangs een beetje aangepast (lees: totaal omgegooid).

Eerst was het plan om te ‘city-hoppen’: weekje in en rondom Vancouver, weekje in en rondom San Francisco en uiteindelijk weekje in en rondom Chicago… het enige wat blijft is: ik kom aan in Vancouver en ik vertrek uit Chicago. Moet ook wel, want had de tickets al geboekt 🙂

Maar wat is dan het nieuwe plan? Nu is het idee meer een zogenaamde ‘road-trip’. Ik land in Vancouver, huur daar een auto en rij dan (in een paar weken tijd) naar Chicago… dwars door Amerika. De route is een beetje (globaal) als volgt:

route_us.jpg

Maar het mooie hiervan is dat ik er zover van kan afwijken als ik zelf wil. Het enige wat zeker is, is dat ik op tijd in Chicago moet zijn – anders mis ik m’n vlucht terug.

Maar ik kan dus nu veel beter ‘plannen’ wat ik kan/wil gaan doen. Beetje een route uitstippelen, bezienswaardigheden noteren etc. Veel eenvoudiger en vele malen vrijer dan gebonden zijn aan de verschillende steden. Echt heerlijk. Muziek je op in de auto en rijden maar. Mooie dingen zien, genieten van het landschap en stoppen waar ik wil. Heb het gevoel dat ik nu veel meer het land zelf ga verkennen, in plaats van een paar steden.

En heb nu ook geen echte ‘deadlines’. Met de steden had ik constant in m’n hoofd: ik kan niet te lang blijven, ik MOET weer verder… want ik MOET ook nog SF en Chicago bezichtigen. En nu is het: relaxed. Ik zie wel. Wil ik langer blijven, dan doet ik dat toch gewoon? Zolang ik maar op tijd in Chicago aankom 😀

Was ik eerst nog beetje onzeker en ‘angstig’ voor de grote reis, heb ik er nu echt ontzettend veel zin in en kan niet wachten totdat het september is!

Moet nog wel genoeg voorbereiden, maar heb nu een veel beter beeld voor ogen. Eindelijk komt het plan beetje op z’n pootjes terecht en eindelijk kan ik echt-echt-echt plannen gaan maken.

Jeeeije!