Categorieën
General

Grote plannen

Amerika. Het land van de onbegrensde mogelijkheden – zeggen ze. Loop al jaren rond met het idee om ooit eens het land te bezoeken en te kijken hoe het is. Maar nooit echt de stap durven zetten.

Tot nu. Dacht ineens: “Gewoon doen!” en ga nu dus in september voor een maand naar the US of A. Heb nog niks concreets geplanned, maar de eerste stap is gezet met het aanvragen van m’n vakantie. En nu dat is ge-approved, kan ik concretere stappen gaan ondernemen. Route uitstippelen, ticket boeken etc.

Het plan is nu een beetje als volgt: vliegen naar Vancouver (Canada), daar een weekje blijven (dingen bekijken, sfeer proeven etc), dan met de auto/bus/trein naar San Francisco, daar een weekje blijven (dingen bekijken, sfeer proeven etc) en dan met de auto/bus/trein naar Chicago en daar ook weer iets van een weekje blijven en dan weer terug naar Schiphol.
Al met al dus drie weken met reistijd etc… dus ben totaal 4 weken daarzo. Van begin september t/m 1 oktober.

Jeeeeije!

Wel spannend, want ga helemaal alleenig. Moet me dus nog goed gaan verdiepen wat wil ik waar doen. Hoe ga ik er komen (bus of auto) etc. Veel plannen dus, maar ook weer niet teveel… want er moet ook wel ruimte blijven voor flexibiliteit en eigen initiatief tijdens het reizen. Wil wel de mogelijkheid hebben om een dag langer/korter ergens te kunnen blijven. Of gewoon via een omweg ergens naartoe te gaan. Dus het wordt wel een grove planning… maar komt helemaal goed – hoop ik.

Heb er wel al ontzettend veel zin in… dus hou jullie op de hoogte 🙂

5 reacties op “Grote plannen”

Wat ook een onwijs leuke (en veelgebruikte) route is, is de route van Los Angeles naar San Francisco maar dan met een grote bocht via het uiterste puntje van Las Vegas. Je komt dan door een aantal hele mooie natuurparken heen (Brice Canyon, Grand Canyon), maar ook door een groot aantal ontzettend mooie steden (LA, Las Vegas, San Francisco etc.). Ik heb die reis zelf per camper gemaakt, toen deed ik er bijna drie weken over. Je moet je echt niet vergissen in de afstanden aldaar, misschien is het bijna handiger om sommige afstanden per (binnenlandse) vlucht te doen. Je wilt immers niet de hele vakantie in de auto zitten lijkt me? Het is wel heel eenvoudig om in Amerika een auto te huren. Vaak zitten de verhuurbedrijven door heel Amerika, waardoor je dus bijvoorbeeld je auto kunt ophalen in Vancouver en kunt afleveren in San Francisco. Alleen de afstand San Francisco – Chicago?

Misschien is het een idee om deze reis te splitsen, deze keer de westkust te bezoeken (Vancouver, San Francisco, Los Angeles etc.) en een beetje de ‘binnenlanden’ (Las Vegas?) en een volgende keer juist de oostkust? Overigens, als je in Vancouver bent raad ik je, als mede-nerd, echt aan om even langs Seattle te gaan. Even Bill’s mansion checken! Bijzonder mooie stad ook overigens.

Anyway; hoe je het ook doet, ik weet nu al zeker dat het echt een ontzettend mooie reis gaat worden. Het is echt het land van de extreme; de oneindige mogelijkheden en de diepe afgronden voor hen die het niet redden.

Hihi, de stap is toch gemaakt! De plannen komen nu toch boven tafel! Wij gaan de route doen van San Francisco naar Los Angelos, heb er echt mega veel zin in! En indd zoals Paul al zegt, je moet je niet vergissen in de tijd wat je kwijt bent van het rijden met de auto. Mijn advies zou ook zijn om bepaalde dingen met het vliegtuig te doen! Is veel makkelijker en scheeld je tijd.

Groetjes Tamara

Ja. Moet m’n plannen nog even goed afstemmen. Kijken waar wil ik naartoe, hoe ga ik daar komen etc.

En heb op zich niet zoveel tegen reizen… het is deels vakantie, deels verkenning van het land zelf… heb geen zin om de toerist uit te hangen dus… dus niet alle toeristische trekpleisters moeten zien ofzo 😛

Mijn ervaring met de trein in Noord-Amerika is dat het veel trager gaat dan in Europa omdat er geen TGV of ICE is. Montreal – New-York is ongeveer 600 kilometer en daar deed ik vorig jaar September al 10 uur over. Voor langere afstanden zit je dus dagen in de trein. Daarnaast is het heel verhelderend om in Google Earth de afstanden op te meten en dezelfde afstanden in Europa uit te zetten: Vancouver – San Francisco is dan ongeveer dezelfde afstand als Amsterdam – Barcelona, wat je waarschijnlijk ook niet zo makkelijk met auto, bus ofeen trein met 60 km/h zou doen. Dan kan je beter erheen vliegen en op de plaats van bestemming een auto huren om op je gemak een paar honderd kilometer rond te rijden.

Thanks voor je reactie, Rolipe.

Begint ook steeds meer bij mij te dagen dat ik me niet moet verkijken op de afstanden.
Gister nog even in Google Maps beetje lopen checken en lopen rekenen.
Afstand van Vancouver naar San Francisco is iets van 1500 km. En aangezien je daar maar 80 km per uur mag rijden en je waarschijnlijk maar iets van max 6-7 uur rijdt… komt dat al snel op 3-4 dagen reizen.
En San Francisco naar Chicago is zelfs het dubbele (3400 km)… wat dus een week reizen betekend. En waarschijnlijk ook over lange, saaie, rechte wegen. In m’n eentje. Beetje zonde van de tijd en het geld.

Begin dus toch steeds meer te neigen naar jouw idee: erheen vliegen, daar auto huren en dan beetje er omheen cirkelen…

Eens kijken hoe duur binnenlandse vluchten zijn en dat maar eens plannen. Thanks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *