Heb nu ruim anderhalve week m’n Xbox360 en ben elke keer meer-en-meer blij ermee. De online-mogelijkheden zijn echt briljant, de spellen spelen heerlijk en alles wat dat ding te bieden heeft is van het kwijl-niveau.

Gister kwam vriend Craggie even langs, even chillaxen. Eerst even samen een potje Gears of War gespeeld, maar was niet echt Craggie’s type spel. Kwam er alleen na het spelen achter dat – doordat we samen een nieuw potje waren begonnen – mijn oude savegame was overschreven en dat ik dus alles opnieuw kan doen. Vind ik niet erg, kan ik het allemaal beter doen en speelt sowieso al heerlijk.

Na het schieten, even geraced en toen nog wat simpele arcade-games uitgeprobeerd. Toen ging Craggie naar huis (was al laat) en ben ik nog even doorgegaan met beetje puzzelen (Hexic HD), beetje schieten (Gears of War) en beetje zombies killen (Dead Rising).

Over zombies gesproken, daar moet ik toch nog even wat kwijt. Gisteravond nog even Dead Rising laten zien aan Craggie. Lekker zombies in elkaar meppen, beetje rondrennen in een groot winkelcentrum en slashen maar. Ging lekker, totdat ik dood ging. Had inmiddels al meer dan 100 zombies in elkaar gemept, had daarvoor zelfs al paar achievements gekregen, maar doordat ik niet tussentijds gesaved had, mocht ik weer opnieuw beginnen – met maar 17 kills op de teller.

Dus toen nogmaals de route afgelegd, wederom meer dan 100 zombie-kills op de teller en toen ik weer dood ging, de optie save and quit aangeklikt. Maar dat was dus een beetje boel stom. Want dat betekende dus – kwam ik 10 seconden later achter – dat ik helemaal opnieuw mocht beginnen. Helemaal het spel opnieuw dus. Niet het level opnieuw, maar gewoon de hele verhaallijn opnieuw. Gewoon een compleet nieuw potje starten dus.

Heb wel mijn vorderingen qua score en ontwikkeling opgeslagen, maar het spel was game-over. Het karakter waar ik nu mee begin is dus nu wel sterker dan eerst en heb ook al wel 100 zombies op de teller staan, maar mag dus weer helemaal terug bij af beginnen in het verhaal. Alle suffe intro’s bekijken, alle introductie gesprekken aanhoren, aaaargh!
Beetje zoals Monopoly, ‘Ga door naar Start, u krijgt geen 20.000‘.

Als er iets m’n game-experience verpest, zijn het wel dit soort ongelovelijk slecht opgezette schijt save-systemen. Verd*mme… het is dat zombies in elkaar meppen zo leuk is en dat ik toch al niet heel ver was in het spel, maar toch. Als dat save-systeem iets beter was opgezet… dan was het spel super veel beter geweest.

Ach ja. Vermaak me wel. Maar beetje gaar dat ik dus nu twee spellen gewoon vanaf start weer mag gaan spelen 😛