Mmmm. Sinds ik dinsdag het platte (maar vooral brede) scherm heb, ben ik aan het twijfelen. Niet over het scherm zelf, want die is perfect. Reageert snel, mooie kleuren en scherp beeld. Maar vooral het feit dat het scherm breder is dan ik gewend ben.

Even toelichting op bovenstaande. Heb nu dus een breedbeeld-scherm. Daarbij is de verhouding 16:10, terwijl op een ‘normaal’ scherm de verhouding 4:3 is. Dat scheelt behoorlijk, heb aan de rechter- en linkerkant heel wat ruimte erbij. Is eigenlijk voornamelijk aan de rechterkant, want de meeste websites staan links. En ook met het gamen merk ik dat het anders is. Misschien is het wennen, maar ik vind het niet heel prettig.

En daarom gaan we de monitor vanavond omruilen voor een ‘normale’ monitor. En deze is (voor gamen) nog beter; snellere reactie-snelheid en gewoon 4:3-verhouding. Dus straks gewoon een normaal plat scherm.