Een eiland in de oceaan van weblogs

Zielig

Gisteravond kwam ik tijdens het zappen langs ‘De Rijdende Rechter’ gezapt. Kijk het eigenlijk nooit, ben meer van comedy of actie. Maar nu bleef ik hangen en uiteindelijk begon het toch wel heel erg op een comedy te lijken.

Wat was het geval? Even kort samengevat: mevrouw 1 woont op een hoekwoning, haar buurvrouw (mevrouw 2) maakt gebruik van mevrouw 1 d’r achterom (eigenlijk d’r tuin, maar helemaal bestraat) om haar eigen tuin te bereiken. Nergens geen probleem, nog niet dan.

Maar nu wil mevrouw 1 een hekje plaatsen, omdat er honden in haar tuin komen en omdat haar eigen hond gemakkelijk wegloopt. Maar mevrouw 2 wil dat niet, ze kan niet zo goed tegen veranderingen. En dat terwijl het de tuin van mevrouw 1 is en haar eigen goedrecht. En toen begon het gezeik.

Allemaal geschreeuw, ruzie, dreigementen, gehuil, doodwensingen en meer… allemaal voor een tuinhekje! De man van mevrouw 2 was een paar maanden eerder overleden en nu kwam dit er ook nog eens bij, ze zouden dat hekje platbranden en meer van dat soort gezeik. Echt te grappig voor woorden 😀
Heb echt helemaal krom gelegen. Mevrouw 2 was zo koppig, ze wilde nergens van weten. Ze had zelf de Rijdende Rechter ingeschakeld, maar toen hij eenmaal in het voordeel van mevrouw 1 sprak (het hekje mocht er uiteraard komen), ging ze (mevrouw 2) helemaal flippen.

Je kan de uitzending terugzien, echt dom gewoon. Gaat helemaal nergens om. Je kan ook de uitspraak lezen hier, lachen!