Een eiland in de oceaan van weblogs

Plat

Sinds den beginne van de computers draait het altijd om het innerlijk. Wat voor processor heb je? Hoeveel geheugen? Hoe snel is je videokaart en meer. Maar eigenlijk is wat er aan de buitenkant zit toch wel net zo belangrijk.

En dan heb ik het niet om de kleur van je kast of wat voor foto’s je op je bureau hebt staan. Met wat er aan de buitenkant zit, bedoel ik je toetsenbord, muis en in dit geval je monitor. Want dat is namelijk waarmee je alles bekijkt. Dat is je venster naar de computerwereld. Je oog naar het internet. Hoe je het ook wil noemen, welke metafoor je ook wil gebruiken, hoe goed je computer ook is, als je monitor slecht werkt, baal je.

Nu wil ik niet zeggen dat mijn monitor slecht is, maar kan altijd beter. Begon ooit met een klein 15″ scherm en heb nu sinds 4-5 jaar een 19″ scherm. Maar dit was dan nog wel zo’n grote loeizware CRT-bak (zo’n echte beeldbuis-monitor).

Omdat zo’n grote bak toch heel wat ruimte inneemt – half m’n bureau wordt opgevuld door m’n monitor – en omdat de nieuwste monitoren een stuk zuiniger zijn qua energie, ben ik nu toch aan het kijken voor een TFT-scherm.

Heb inmiddels m’n keuze gemaakt, de LG L204WT-SF:

tft_screen_1_1_1.jpg

tft_screen_2_1.jpg

tft_screen_3_1.jpg

tft_screen_4_1.jpg

En zie ook eens hoeveel het uitmaakt met gamen. Je ziet meer en mogelijk nog helderder. Echt super gaaf 🙂

Dus binnenkort staat dit scherm ook mooi op mijn bureau. Weer lekker veel ruimte (voor nog meer rommel) en uiteraard mooi schermpje 😛