Als vervolg op de vorige platte post hierbij even het nieuws dat ik vanavond een plat scherm (LCD) ga halen. Nu dus nog even de dag werken, dan vanavond eten en daarna naar de MediaMarkt. En dan loop ik daar 10-15 minuten later daar de deur uit met een LG L204WT-SF onder m’n arm 😀

Wilde hem eerst online gaan bestellen, maar dan loop je het risico dat je ‘dode pixels‘ hebt. Dit zijn pixels (de kleine puntjes op je beeldscherm) welke niet goed werken of constant dezelfde kleur laten zien.

Zo had ik vroeger op m’n laptop twee roze pixels net naast elkaar en dan ook nog eens midden op het scherm. Ik zat dus constant – zeker als je scherm donker was – tegen de twee roze pixels aan te kijken. Heel irritant.

Maar even terug naar het heden. Als ik dus een monitor online besteld had (wat me 40-50 euro had gescheeld) en er waren (meerdere) pixels kapot, dan had ik hem moet terugsturen. En dat kost weer tijd/geld/moeite/gezeur. En dan moeten er ook nog eens minimaal 4 pixels kapot zijn, anders valt het niet binnen de garantie.

Nu kan je dan wel een zogenaamde pixelgarantie afsluiten, maar dat kost dan weer 50-60 euro extra. En als je dan bij de MediaMarkt gewoon je gekochte producten kan omruilen – zelfs al heb je maar 1 pixel kapot – dan is het heel snel bekeken. Het is dan wel 40-50 euro duurder, maar als je online besteld en de pixelgarantie, bezorgkosten en verzekering erbij rekent, kom je nog hoger uit.

En nu bij de MM heb ik m’n scherm meteen vanavond al – mits ze hem op voorraad hebben – en kan hem dus ook sneller testen en eventueel omruilen.

Woohoo. Vanavond dus een mooi scherm voor m’n neus. Zal nog wel ff wat foto’s schieten hoe het nu staat en hoe het er vanavond bijstaat 🙂