Een eiland in de oceaan van weblogs

Werken aan conditie

Al sinds een paar maanden probeer ik weer wat aan m’n conditie te doen. Probeer minder te snoepen en wat beter op m’n eten te letten. Dat gaat een beetje bij flagen. De ene keer kan ik me goed inhouden en snaai ik weinig tot niks. En de andere keer eet ik zo weer – uit gewoonte – een pak koekjes leeg.

Maar sinds een week of twee lukt het me eindelijk om het een beetje vol te houden. Ik snoep nog wel, maar niet meer zoveel, let beter op suikers in eten en drinkt zelfs m’n thee zonder suiker!

Ook het hardlopen – wat ik voorheen twee keer per week deed – is er een beetje bij ingeschoten. Gisteravond ging het hardlopen met vriend Craggie weer niet door. Was inmiddels alweer de 4-5e keer, want elke keer kwam er wel weer wat tussen.

Een keertje niet hardlopen, omdat we geen zin hebben. De volgende keer huurden we een filmpje, twee weken geleden hadden we geen zin en gingen maar tv kijken en vorige week waren we beiden te zwak en gebruikten het voorbereiden voor Sinterklaas als excuus. Maar toen dus maar expliciet afgesproken dat we de volgende week (dat was gister) ̩cht zouden gaan hardlopen Рomdat het anders er nooit meer van komt.

Maar toen moest Craggie gister plots overwerken en konden we dus weer niet hardlopen.

Toen maar (jaja, discipline) alleen gaan hardlopen. Was bang dat ik anders weer terug bij af was qua conditie. En vanaf het moment dat ik naar buiten liep, voelde het al lekker. Het was ‘lekker’ fris, rook heerlijk naar een koele winteravond en was lekker rustig op straat.

Uiteindelijk bijna 3km gelopen. Was wat minder dan we normaal doen, maar het ging wel lekker en wilde ook rustig weer beetje beginnen met lopen. Ben van plan om voortaan (weer) twee keer per week te lopen. Maandag/dinsdags samen met Craggie en dan nog een keer vrijdag of zaterdags.

hardlooproute20061212_1.jpg