Soms dan krijg je ineens de need om een oud spel weer uit de kast te trekken en hem weer eens te gaan spelen. Kan komen door een plaatje, een bepaalde muziekje, een film of gewoon doordat je er ineens aan denkt. Je moet en zal dan dat ene spel spelen.

Vele van die spellen heb ik nog wel op CD in m’n kast liggen, dus dan zijn ze zo geinstalleerd en word ik weer even ondergedompeld in nostalgie.

Zo heb ik laatst – tussen de potjes HalfLife2:DM, Quake4 en Company of Heroes door – kans gezien om ook nog even Monkey Island (deel 3, de cartoony versie) te installeren. Monkey Island heb ik welgeteld 10 minuten volgehouden, toen had ik geen geduld meer en heb ik hem weer uitgezet.

Maar heb ook Abe’s Oddysee geinstalleerd en ben weer helemaal into. Ben alweer halverwege en het al-oude gevoel is er weer. Lekker verlekkerd genieten van de mooie sfeer en mooie grafix. Zelfs voor deze tijd van mooie 3D-grafix zijn de handgetekende achtergronden en animaties nog schitterend.

Hieronder – even voor de mensen die Abe niet kennen – een introductie:

http://www.youtube.com/watch?v=TL_j9MTOPXQ