gim·mick (de ~ (m.), ~s)

1 Een unieke of speciale eigenschap die iets laat “opvallen”. Gimmicks worden soms beschouwd als zuivere nieuwigheden, en niet werkelijk iets dat relevant is voor het functioneren van het product.Nochtans, zijn sommige schijnbaar onbelangrijke gimmicks in het verleden in nuttige, permanente features geëvolueerd.

Ok. Na deze korte introductie, volgt er eigenlijk een nog korter stukje over een nieuwe gimmick op Rakso. Heb namelijk iets toegevoegd waardoor je op de voorpagina kan zien welke posts ik exact X jaar geleden plaatste. Het staat aan de rechterkant, onder de plaatjes. Misschien moet ik hem erboven zetten?

Vandaag is een goed voorbeeld, want je ziet aan de rechterkant dus onder het kopje ‘Exact verleden’ direct dat ik in 2005 1 post op 24 november schreef, in 2004 ook eentje en in 2003 zelfs 3 posts op de 24e november schreef.

Op de voorpagina gaat het dus over de huidige datum, maar dan exact alle jaren terug. Wanneer je een post (nu of uit het archief) pakt, dan gaat het om exact een jaar voor de publicatiedatum van de desbetreffende post.

Kleine gimmick, maar wel grappig om te zien waar ik een jaar geleden mee bezig was. 🙂