Sinds vrijdag (1,5 week geleden) lag er een groep onderdelen te wachten totdat ze bij elkaar gevoegd zouden worden. Maar ik had het vorige week nogal druk, dus ze moesten nog maar even blijven wachten.

Afgelopen woensdagavond was het eindelijk zover. Ik deed m’n doktersjas aan, trok m’n rubberen handschoenen aan en pakte m’n scalpel schroevendraaier. Operatie ‘Upgrade’ was begonnen. Alle onderdelen voorzichtig op de operatietafel gelegd – oorspronkelijk de keukentafel, maar dat was voordat overal schroefjes, doosjes, plasticjes en onderdelen lagen – en toen begon het prutswerk.

Drie uur later. Alle onderdelen zitten erin en Windows staat er keurig op. Operatie geslaagd. Of toch niet?

De volgende dag kom ik namelijk erachter dat ik de koeler van m’n processor verkeerdom geplaatst heb. De warme lucht wordt dus de computer ingeblazen, in plaats van eruit. Beetje dom. Vrijdagavond alles er weer uitgehaald, koeler eraf gehaald en lopen prutsen met koelpasta. Daarna was wel m’n processor direct 10 graden koeler, dus had toch nog een voordeel. Operatie toch nog geslaagd.

Had alles geinstalleerd, alles werkte goed – en voor de gamers onder ons: de games gingen als een speer! Maar ik was nog niet helemaal tevreden. Het kon nog beter en efficienter opgezet worden. Dus ik sloeg weer aan het verschuiven, verplaatsen en veranderen van instellingen, bestanden en hardware. Met als resultaat dat m’n computer helemaal niet meer wilde opstarten of spontaan crashde.

Heb het afgelopen weekend dus al iets van 6-7 keer Windows opnieuw geinstalleerd, maar telkens loopt hij (ergens) vast en ben elke keer weer opnieuw aan het uitzoeken wat de oorzaak is. Ik baal er dus een beetje van, want was ik iets minder perfectionisch geweest, dan had ik nu een perfect draaiende computer gehad zonder problemen.

Maar we komen er wel. Ben ervan overtuigd dat er uiteindelijk een super snelle monsterbak staat die perfect werkt. Maar ben beetje teleurgesteld in m’n eigen gepruts. Gebeurt me trouwens wel vaker, 2-3 jaar geleden was ik ook te perfectionistisch bezig met rommel als gevolg.

Beetje jammer dus. Maar komt wel goed. Ooit.