Een eiland in de oceaan van weblogs

Sprongen vooruit

Gisteravond waren bijna alle onderdelen voor m’n computer binnen. Dus waarschijnlijk moet m’n computer er binnenkort aan geloven. Hij wordt opengeschroeft, alles wordt eruit gehaald en uiteindelijk de nieuwe onderdelen erin.

Voordat het zover is, eerst nog even een grote schoonmaak. Alles nalopen; bestanden weggooien, bestanden backuppen, save-games backuppen, instellingen backuppen, email backuppen en nog meer van dat soort geneuzel. En dan is het tijd om de computer hardware-matig om te bouwen tot een monster.

Daarna gooien we Windows er opnieuw op (zelfs twee keer, omdat ik een aparte game-install gebruik) en dan kan ik weer rustig alles gaan opbouwen. Mappen-structuur weer opzetten, backups terugzetten, games weer installeren en save-games terugzetten en uiteindelijk knallen met die hap!

Kijk er wel naar uit. Het is weer zo’n gigantische sprong voorwaarts. M’n processor is inmiddels 3-4 jaar oud, m’n videokaart alweer 2 jaar oud en zelfs qua geheugen ga ik er op vooruit (van 1,5 Gb DDR naar 2 Gb DDRII – voor de techneuten).

Weet nog dat ik (jaren geleden, 1998) m’n eerste 3D-kaart kocht. Speelde destijds veel Quake2 en altijd in software-mode. Toen m’n eerste 3D-kaart gekocht (een Diamond Viper 2) en ineens zag alles er zo ontzettend mooi uit. Heb zelfs m’n moeder erbij geroepen om te laten zien hoe mooi nu de rook eruit zag. Weet niet of zij er net zo van onder de indruk was als ik, maar dat maakte me niet minder enthousiast.

Nu ben ik weer voor zeker een paar jaar gesettled. Het enige wat er nu nog valt te upgraden is de overgang van de grote logge CRT-schermen (echte monitoren) naar LCD-schermen (flatscreens). Dat kost ook wel weer wat, maar zal ook heel veel schelen qua ruimte en energie-verbruik.

Maar dat komt wel terzijnertijd, eerst nog maar ff sparen. Nu eerst m’n nieuwe onderdelen installeren en kwijlen om de snelheid en grafische powerrr. Zal hier – uiteraard – nog wel wat vergelijkingsmateriaal plaatsen. To be continued dus.