Eindelijk is het dan zover, de langverwachte upgrade voor m’n computer komt eraan. De onderdelen zijn besteld en underway.

Zag vanochtend dat de prijzen van de onderdelen me gunstig gezind waren en dat ik ze allemaal bij dezelfde computerboer kon bestellen. Dat scheelt me mooi in de verzendkosten en daarnaast wordt het allemaal tegelijk bezorgd. Beter kan bijna niet.

Zat al een half jaar af te wachten wanneer nou het juiste moment was om te upgraden. Er is natuurlijk nooit een perfect moment, want de ontwikkelingen gaan zo snel.

Zo waren er begin dit jaar de mooie AMD64-processoren, die leken me toen wel aardig. Alleen zat ik een beetje krap bij kas, dus moest ik nog even wachten. Had m’n upgrade-plannen even op een lager pitje gezet, tot enkele maanden geleden. Toen kwam Intel met een nieuwe generatie processoren; de Intel Duo-Core. Ik zal u het technische gebabbel besparen, maar het komt erop neer dat deze ‘nieuwe generatie’-processoren heel goed performen, heel snel zijn en een mooie prijs/kwaliteit-verhouding hebben.

Daarom (eind augustus) een soort van verlanglijstje gemaakt. Kan namelijk niet eenvoudig de processor vervangen, want daar moet automatisch een nieuw moederbord bij. En doordat er een nieuw moederbord nodig is, moeten ook het geheugen en de videokaart geupgrade worden – kon niet anders. Het is alles of niets.
Daarom heb ik nog een tijdje rondgekeken en veel reviews gelezen (beetje research doen eigenlijk). Meerdere opties overwogen en uiteindelijk de – voor mij – ultieme combinatie van onderdelen samengesteld.

Hieronder even wat ik besteld heb (voor de technische mensen):

ASUS PCI-e 256Mb EN7600GT/2DHTV (videokaart)
Intel Core 2 Duo/E6400 775 1066FSB 2.13Ghz 2MB (dual-core processor)
Arctic Freezer 7 Pro S775 (koeler voor processor)
MSI INTEL S775 P965 NEO-F C2D ATX (moederbord)
2x 1GB DDR2 (geheugen)

AOPEN QF50A Zwart 350W (kast voor Nath)

Al dat moois zal ik nog wel even moeten samenvoegen tot één geheel, maar dan kan ik wel weer een tijd vooruit met dit monsterbakbeest. Dan kan ik de nieuwste spellen weer op z’n mooist/snelst spelen en al het andere zal ook weer stukken sneller gaan.

Dit upgraden heeft niet alleen voordelen voor mij. Ook anderen profiteren. Zo wordt Nath d’r computer geupgrade met mijn oude onderdelen, waardoor die ook ineens meer dan 3 keer zo snel wordt. En broer Jasper ‘krijgt’ mijn oude videokaart, waarmee hij dus ook ineens lichtjaren sneller kan gamen.

Het enige wat ik nu kan doen is reikhalzend uitzien en afwachten. Moet geduld hebben. En dat is bij mij altijd lastig. Als ik iets wil, dan wil ik het nu-direct-meteen. Maar ja. Beetje geduld moet kunnen. Tot volgende week, dan wil ik alles hebben!

En uiteraard horen jullie het als het binnen is 🙂