Een eiland in de oceaan van weblogs

Zomervakantie

Zomervakantie. Vroeger bestond er nog echte zomervakantie. 5-6 weken lang was je vrij en het leven stond alleen maar in het teken van niksen, voetballen en buitenspelen met vriendjes en geld verdienen met je vakantiebaantje. Het voelde altijd alsof het eeuwig leek te duren, er leek geen eind aan te komen.

Nu heb je – met een beetje mazzel – een zomervakantie van 2-3 weken; mits je vrije dagen (en je baas) het toelaten. En ik had mazzel. Mijn zomervakantie duurde 3 weken en mijn leven stond dan ook weer even in het teken van niksen. Geen gevoetbal of buitengespeel met vriendjes. Geen vakantiebaantjes. En ook gingen we dit jaar niet ergens ver weg naartoe. Maar toch was het zomervakantie – inclusief regen.

Drie weken vrij. Het is voorbij gevlogen. We hebben een auto gekocht, zijn aantal dagjes weg geweest (waaronder naar Duinrel, Amsterdam, Deventer, de Veluwe en Harderwijk), hebben in het huis gerommeld (alle kamers uitgezocht, geordend en opgeruimd), hebben spelletjes gespeeld en hebben gewerkt (een klein beetje maar).

Nu weer werken. Best zin in. Weer mooie dingen maken, bijkletsen met de collega’s en zelfs het reizen is soms best leuk – tijd zat om lekker te lezen en te studeren. Maar weet nu al dat ik met 2-3 dagen weer zal verlangen naar een dagje vrij.