Categorieën
General

Zomervakantie

Zomervakantie. Vroeger bestond er nog echte zomervakantie. 5-6 weken lang was je vrij en het leven stond alleen maar in het teken van niksen, voetballen en buitenspelen met vriendjes en geld verdienen met je vakantiebaantje. Het voelde altijd alsof het eeuwig leek te duren, er leek geen eind aan te komen.

Nu heb je – met een beetje mazzel – een zomervakantie van 2-3 weken; mits je vrije dagen (en je baas) het toelaten. En ik had mazzel. Mijn zomervakantie duurde 3 weken en mijn leven stond dan ook weer even in het teken van niksen. Geen gevoetbal of buitengespeel met vriendjes. Geen vakantiebaantjes. En ook gingen we dit jaar niet ergens ver weg naartoe. Maar toch was het zomervakantie – inclusief regen.

Drie weken vrij. Het is voorbij gevlogen. We hebben een auto gekocht, zijn aantal dagjes weg geweest (waaronder naar Duinrel, Amsterdam, Deventer, de Veluwe en Harderwijk), hebben in het huis gerommeld (alle kamers uitgezocht, geordend en opgeruimd), hebben spelletjes gespeeld en hebben gewerkt (een klein beetje maar).

Nu weer werken. Best zin in. Weer mooie dingen maken, bijkletsen met de collega’s en zelfs het reizen is soms best leuk – tijd zat om lekker te lezen en te studeren. Maar weet nu al dat ik met 2-3 dagen weer zal verlangen naar een dagje vrij.

9 reacties op “Zomervakantie”

… en gelukkig is het weekend dan nog maar 4 daagjes weg. Weet je waar ik nou écht naar uitkijk? Het moment waarop je weekend echt weekend is. Bij mij is al 6 jaar lang het weekend precies hetzelfde. Zaterdag werken, zondag studeren en ‘s avonds werken. Pfffffff.

Gozer, haal je maar geen dingen in het hoofd. Ondanks dat je straks klaar bent met studeren, blijft het weekend ook hetzelfde:
boodschappen doen, huis schoonmaken, de stad in gaan en soms eventjes dagje weg.

Heerlijk 6 a 7 weken vakantie! Daarom alleen al ben ik weer terug naar school gegaan hihi! Nee hoor, maar het is een leuke bijkomstigheid…Deze vakantie alleen maar gewerkt voor ons huisje, maar vind het niet erg! Wat heb je gedaan in Harderwijk? Shoppen of naar dolfi geweest?

Groetjes Tamara

Harderwijk hebben we beetje bij de winkels gekeken. Dolfinarium was beetje dure entree. Maar de winkels vielen beetje tegen, beetje saai centrum. Dus zijn na 1,5 uur alweer vertrokken om beetje verder te toeren 🙂

Haha ja das wel waar! Wij vinden de entree ook super duur! Maarja we hebben het niet voor het zegguh helaas! Ik vind harderwijk nog best gezellig om doorheen te wandelen eigenlijk! Leuke terrasjes ook aan de boulevard enz! Vooral op zondag!

Groeties Tamara

Maar dat is juist wat mijn weekend nu niet is. Al mijn gehele studieperiode bestaat het weekend uit werken en leren, dus weinig tijd om leuke dagjes te plannen 🙁 Dat wordt straks het verschil, als je werkt heb je in het weekend echt vrij voor je eigen dingen, tijdens het studeren moet je nog bijwerken in het weekend en nog leren voor de week daarop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *