Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Opgekikkerd

Omdat het vakantie is, hadden we ons voorgenomen om ook eens iets leuks te gaan doen. Want na het ophangen van wat boekenplanken voor de mappen van Nath en na het uitzoeken van een nieuwe wasmachine waren we wel toe aan wat niet-nuttigs. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de zoektocht naar het autootje. Dus daarom gingen we gister naar Duinrel.

De heenweg was al een avontuur op zich. We kunnen er bijna een rekensom van maken:

Os en Nath vertrekken om 10:30 met de auto. Ze rijden met een gemiddelde snelheid van 100 km/u naar het 80 kilometer verderop gelegen park Duinrel. Hoelang doen ze erover?

Minder dan 1 uur? Dat zou inderdaad het antwoord moeten zijn, mits er niet allemaal opritten naar de A4 (richting Den Haag) bij Amsterdam afgesloten waren. Helaas, want we deden er ineens 3 uur over, dat is dus 2 uur langer dan de eigenlijke uitslag van deze rekensom zou moeten zijn.

U leest het goed, 2 uur langer. We vertrokken rond 10:30 en kwamen daar tegen 12:30 pas aan. Waarom? Omdat er een aantal omleidingen waren en we ergens ook nog eens een verkeerde afslag namen. Toen moesten we dus helemaal via Nieuw-Sloten, Haarlem, Heemstede en Lisse. Daar vonden we pas de juiste weg weer terug en kwamen uiteindelijk bij Duinrel aan.

In Duinrel eerst het attractiepark ingegaan. Dat was kort samengevat: nat worden in de Splash, misselijk worden in de Wild Mill en slaperig worden op de matjesglijbaan. En daarna naar het Tikibad – waar we uiteindelijk voor gekomen waren.

Was nog nooit in Duinrel – en dus ook nog nooit in het Tikibad – geweest en in eerste instantie viel het ook beetje tegen qua afmetingen. Had het veel groter verwacht. Maar de glijbanen deden toch hun werk. Ik werd enthousiast, ben meerdere keren van alle glijbanen geweest en uiteindelijk kwam ik deels bont, deels blauw weer naar buiten gelopen. Enthousiast als een klein kind van al dat geglij.

En toen moesten we weer terug. En hoelang dat duurde? Nog niet eens een uur, want we reden zoals het hoorde: via de juiste weg.

Vorige

Nog meer nieuw

Volgende

We hebben hem!

11 Reacties

 1. Hey duinrell vind ik een beetje tegen vallen, vind het niet zo heel erg leuk helaas! wel balen dat jullie zo’n omweg moesten rijden joh! Maar goed als je maar een leuke dag gehad hebt toch?

  Groetjes Tamara

  ps: jullie zijn gespot in de ikea gisteren hihi…

 2. Ik vond het Tikibad zeker wel stoer. Maar ja, ben en blijf natuurlijk wel een klein kind met al die glijbanen πŸ™‚

  Waren jullie ook in de IKEA dan? Toevallig. Wij waren beetje voor dingen voor Nath d’r klas aan’t kijken… knuffels en een ‘vertelkruk’…

 3. Oh leuk joh! Ja we zaten net een hapje te eten, toen jullie ineens naar beneden liepen. Sander zag alleen je broer en je vriendin en ik zag jou net naar Nath kijken….

  Groeties Tamara

 4. Dan heeft Sander het toch beetje verkeerd gezien. Want ik was er alleen samen met Nath, dus m’n broertje was nergens te bekennen πŸ™‚

 5. Ik zag ook alleen maar iemand van achteren met beetje stekelachtig haar…dacht eerst dat jij het was, maar omdat Tam zei dat jij geen spijkerjack aan had dacht ik dat het je broer was πŸ™‚

 6. Hahaha… maar wel toevallig dan. Zo zie je elkaar nooit, en nu ook maar half (wij jullie niet ;))

 7. Oke oke, we moeten nu ff eerlijk zijn he sander! We zaten eigenlijk in de kinderafdeling achter hele grote teddyberen en toen kwamen jullie voorbij! we schaamde ons zo, dat we er dit verhaal van gemaakt hebben!

 8. Hahaha… dat zal wel πŸ™‚
  Wij hebben ook een tijd op de kinderafdeling rondgelopen, Nath was knuffels en andere spulletjes aan het zoeken voor d’r klas

 9. Heemstede! Waarom zijn jullie niet even op de koffie gekomen? πŸ˜‰

 10. Ten eerste waren we onderweg naar Duinrel… en ten tweede dacht ik dat je nog op vakantie was πŸ™‚

 11. Dat was ik ook, maar je kon bij mn moeder langs! Die is hartstikke gezellig hoor! πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén