Een eiland in de oceaan van weblogs

Corsa-ge

Het is er langzaam ingeslopen. Tijdens het plannen van de vakantie kwam vaak naar voren dat we afhankelijk waren van een auto. Uiteraard kunnen we bij de ouders aankloppen om een auto te lenen, maar daar gaat vaak wat geplan aan vooraf. En we begonnen toch steeds meer te verlangen naar een eigen vehikel.

De afgelopen dagen begonnen we daarom toch eens serieuzer rond te kijken en vandaag dus op de fiets – en in de regen – verschillende autodealers bezocht. Daar beetje gekeken wat we wilden en wat er in onze prijsklasse te krijgen was. En vanavond samen met de vader van Nath bij nog een aantal dealers gaan kijken.

En daar stond hij, onze toekomstige auto – toen wisten we dat uiteraard nog niet. Na nog wat onderhandelen – waarvoor dank Dick – maakten we even later een proefritje in ‘onze’ auto. Hij beviel, reed lekker en om een lang verhaal kort te maken: we hebben hem gekocht. Een eigen auto. Vanavond de knoop doorgehakt en over 1 tot 2 weken staat hier voor de deur ons eigen autootje.

En dat biedt vrijheid. We kunnen lekker overal naartoe, gaan en staan waar we willen. Op eigen initiatief op visite bij de familie en vrienden die niet dichtbij wonen en gewoon lekker doen-en-laten wat we willen. Maar nog even een weekje wachten.

Voorkant van ons bakkie