Gisteravond naar het Midsummer Jazz Gala geweest. Dit gala is de grand opening van het North Sea Jazz Festival, wat sinds dit jaar in Rotterdam plaatsvind.

Ik mocht mee op uitnodiging van het werk van m’n ouders en zelfs als VIP. Dat betekende dus dat het mij niks kostte, en met veel hapjes, drankjes en een opwarmertje door een jazz-draaiende-dj. Was wel bijzonder; voorafjes als parelhoen of tilapiafilet (vis) of een hoofdgerecht als kwartels gevuld met rozijnen.

Na al dat gepeupel, kon het feest beginnen. Eerst kwam Matt Dusk, een jonge jazz-zanger – beetje ala Frank Sinatra, maar met z’n eigen stemgeluid. Zaten wel aardige nummers tussen, maar het was niet helemaal mijn stijl. Maar na de pauze kwam de hoofdact: Joe Sample Trio samen met Randy Crawford. En dat was knallen. Het klonk meteen super lekker, swingde de pan uit en je kon gewoon niet stil blijven zitten. Het was dus ook jammer toen het – voor m’n gevoel veel te snel – afgelopen was. Maar toen we op de klok keken, was het al laat. Want – nadat we eerst nog een desert hadden gekregen in de VIP-ruimte – het was inmiddels al 0:30 en toen moesten we nog terug naar huis 😛

Bij de uitgang kregen we nog een cd-box. Deze was – ter nagedachtenis aan de 30 jaar North Sea Jazz Festival in Den Haag – een samengesteld en bestond uit 4 CD’s vol met ‘The best of the best’ van de afgelopen 30 jaar North Sea Jazz Festival.
Deze unieke CD’s zouden niet in de winkels komen te liggen, maar iedereen uit het publiek kreeg zo’n box mee naar huis. Heel stoer dus.

En na een terugreis met een omweg – door wegwerkzaamheden – kroop ik uiteindelijk tegen 2 uur het bedje in. Moe, maar wel heel blij dat ik mee was geweest.