Afgelopen weekend sliepen we – voor het eerst sinds we samenwonen – niet in ons eigen huisje. We hadden namelijk van m’n werk een weekendje weg gekregen; naar Groningen. Een heel eind rijden met de auto, maar dan had je ook wel wat. We kwamen vrijdagavond aan – was vrijdagmiddag iets vroeger van werk vertrokken – en hebben ’s avonds lekker gegeten.

Zaterdag hele dag rondgelopen in de stad. Ons hotel stond in hartje centrum, dus we stapten de deur uit en werden direct opgenomen in het stadsgewoel. We hadden het geluk dat er de afsluiting van de landenweek was, waardoor er in de hele stad braderie (in combinatie met een wekelijkse markt) stond en overal waren bijzondere dingen te doen. Uiteraard hebben we ook de Martinitoren beklommen en voor de rest hebben we het hele centrum doorgewandeld. ’s Avonds weer lekker in een restaurantje gegeten en toen nog beetje geluisterd naar de 70-80’s muziek van een super-slecht-draaiende-dj.

Zondags op de fiets – geleend van het hotel – door de lege stad gereden. Was weer een andere manier van de stad verkennen. Ontdekten nog een mooi park en hebben ook het stripmuseum een bezoekje gebracht. En uiteindelijk vertrokken we tegen 14:30 weer richting huis. Onderweg heerlijk nagenietend van een heerlijk weekendje weg.

We hebben natuurlijk weer een berg foto’s geschoten en die zijn te bekijken op m’n Flickr-account. Dus neem een kijkje en geniet mee van het mooie Groningen 😀