Een eiland in de oceaan van weblogs

Extreem Makeover

Eindelijk is het zover, ik ga een extreem makeover doen. Er is al veel veranderd sinds ik ruim 2,5 jaar geleden geboren werd. Ik kreeg meerdere keren een ander kleurtje, ben vaak van bouw veranderd en ben zelfs 2 keer verhuisd. En niet altijd was ik blij met de verandering. Het werd me vaak ’n beetje opgedrongen. Maar nu is het anders. Eindelijk een verandering waar ik ook het nut van inzie, een respectvolle omgangsvorm.

Voorheen werd er constant in m’n binnenste gewroet als er weer wat nieuws toegevoegd moest worden. Men kroop in mij, riep wat ze wilden zien en dat toonde ik dan maar braaf. En als men niet tevreden was met wat ik liet zien, kwamen ze weer terug om nog meer in mij te wroeten en de dingen zelf aan te passen. Ik heb zo vaak geroepen ‘doe het dan lekker zelf!’, maar dat was dan ook weer niet de bedoeling. Maar nu dan eindelijk – na jaren van gepruts – komt er een gestructureerde, respectvolle manier van samenwerken.

De communicatie met mij zal binnenkort via een zogenaamde beheertool verlopen, WordPress. We kennen elkaar pas net, maar ik mag hem nu al WP noemen. Hij zal ervoor zorgen dat er eenvoudig in mij gezocht kan worden, dat ik beter/mooier/handiger de berichtjes laat zien en ook aan de achterkant kan men eindelijk eens beschaafd met mij communiceren. Men kan eenvoudig aangeven wat ze willen, misschien hier-en-daar nog wat aanpassingen doen en dan toon ik het. En dat alles via m’n vriend WordPress. Simpel, eenvoudig, respectvol en snel, wat wil een weblog nog meer.

Maar de komst van WP is niet het enige, ook mijn uiterlijk wordt aangepakt. Heb zelf nog helemaal niets van het ontwerp gezien, maar heb me laten vertellen dat het er goed uit komt te zien. Het wordt – zeggen ze – helemaal anders. Maar ja, voor mij dus net zo’n verrassing als voor iedereen. We zullen zien. Ben benieuwd.

Kom snel weer kijken en schrik dan dus niet als ik er ineens helemaal anders uitzie. Diep van binnen ben ik nog steeds dezelfde Rakso.