Een eiland in de oceaan van weblogs

Trots

De afgelopen maanden was het druk op het werk. Ik heb – zeker de laatste 2 maanden – veel moeten overwerken en maakte soms lange weken (soms zelfs in het weekend werken). Dit alles had maar ÊÊn oorzaak: de nieuwe website voor Heineken.

Deze nieuwe website is totaal in Flash opgebouwd, geen HTML meer, en alles is dus geanimeerd en dynamisch. En het gave is dat het geen simpele actie-site is, maar gewoon echt de main-site van Heineken. Met zelfs onderdelen als een shop en video’s erin geintegreerd.


En nog wat nog gaverder is, is dat het een echte RIA (Rich Internet Application) is, wat betekent dat bijvoorbeeld zaken als TERUG en VOORUIT-knoppen van je browser gewoon werken. En je kan bijvoorbeeld ook deeplinken, naar subpagina’s van de site verwijzende, zit een hele winkel in en ook de manier hoe de content wordt aangeleverd is gaaf. 95% van alle inhoud van de website wordt namelijk aangeleverd vanuit een CMS (beheertool) aan de achterkant. Daarnaast worden bepaalde onderdelen (zoals de UIT-sectie) helemaal opgebouwd met XML en content vanuit de achterkant.
Dit alles maakte het een bijzonder, super leerzaam, maar ook heel intensief project. Maar het eindresultaat mag er zijn, hij staat live en we zijn er trots op 😀

Momenteel staat er nog de stoere lente-actie op de home – heel gaaf – maar vanaf morgen staat er weer iets anders. Iets waar ik ook aan heb meegewerkt, kijk dus snel 😛