Categorieën
General

Trots

De afgelopen maanden was het druk op het werk. Ik heb Рzeker de laatste 2 maanden Рveel moeten overwerken en maakte soms lange weken (soms zelfs in het weekend werken). Dit alles had maar ̩̩n oorzaak: de nieuwe website voor Heineken.

Deze nieuwe website is totaal in Flash opgebouwd, geen HTML meer, en alles is dus geanimeerd en dynamisch. En het gave is dat het geen simpele actie-site is, maar gewoon echt de main-site van Heineken. Met zelfs onderdelen als een shop en video’s erin geintegreerd.


En nog wat nog gaverder is, is dat het een echte RIA (Rich Internet Application) is, wat betekent dat bijvoorbeeld zaken als TERUG en VOORUIT-knoppen van je browser gewoon werken. En je kan bijvoorbeeld ook deeplinken, naar subpagina’s van de site verwijzende, zit een hele winkel in en ook de manier hoe de content wordt aangeleverd is gaaf. 95% van alle inhoud van de website wordt namelijk aangeleverd vanuit een CMS (beheertool) aan de achterkant. Daarnaast worden bepaalde onderdelen (zoals de UIT-sectie) helemaal opgebouwd met XML en content vanuit de achterkant.
Dit alles maakte het een bijzonder, super leerzaam, maar ook heel intensief project. Maar het eindresultaat mag er zijn, hij staat live en we zijn er trots op 😀

Momenteel staat er nog de stoere lente-actie op de home – heel gaaf – maar vanaf morgen staat er weer iets anders. Iets waar ik ook aan heb meegewerkt, kijk dus snel 😛

3 reacties op “Trots”

Hoezo ‘terug’ en ‘vooruit’ werken, die knoppen zijn helemaal niet zichtbaar als je de website opent. Ook ‘backspace’ werkt niet als ik bijvoorbeeld in de webshop een product heb geselecteerd en terug wil naar het productoverzicht. Ik ben zelf niet zo’n fan van die all-flash websites, vaak traag en weinig functioneel. Het ziet er w?l mooi uit Oskar! 🙂

De knoppen zijn idd in eerste instantie niet zichtbaar, maar als je het scherm verkleint wel. En als je bijvoorbeeld op je muis zo’n knop hebt, werkt ook. Is vrij uniek voor een Flash-based-site.

En ik weet van je Flash-fobie 😀

Bouwt u ook van zulke webshops als Heineken voor andere klanten? Of heeft u een goede tip waar ik dan terrecht kan?

email:atimmer@mac.com

bij voorbaat dank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *