Een eiland in de oceaan van weblogs

Mijn juf

De meeste mensen gaan naar de basisschool, de middelbare school, vaak nog studeren en dan zijn ze klaar om te gaan werken. Anderen gaan niet studeren of vinden nooit hun ware roeping. Maar er zijn er ook enkele die geboren worden en meteen al duidelijk is wat ze later gaan worden; welk beroep ze gaan uitoefenen. Ze worden als het ware geboren met een ‘roeping’.

Nath is zo’n iemand, zij is geboren als juf en vanaf d’r kindertijd is het al duidelijk dat ze in het onderwijs zou gaan. En nu is het eindelijk zover. Begin maart is ze klaar met studeren, is ze officieel een juf en 1 april begint ze met ‘juffen’ op het Drieluik. En daar heeft ze helemaal niks voor hoeven te doen. Tenminste, ze heeft geen sollicitatiebrief hoeven te schrijven, iedere keer kwam er weer een aanbieding of uitnodiging van een andere school. Meerdere keren is ze bij verschillende scholen voor een gesprek geweest en na elk gesprek wilden ze haar allemaal graag in dienst nemen. Maar de aanbiedingen bleven maar komen…

Eergister (woensdag) had ze een sollicitatie bij het Drieluik en daar werd ze (ook weer) unaniem aangenomen, zelfs de mensen met ervaring werden gepasseerd 😀 En deze keer heeft de aanbieding aangenomen en begint ze dus 1 april met werken.

Daarom ben ik nog trotser op m’n meissie dan anders. Gefeliciteerd juffie 😀