Een week geleden had ik het nog nooit gespeeld en nu ben ik er al verslaafd aan; Kolonisten van Catan.

Iedereen had het er al over, maar ik had nog nooit de gelegenheid gehad het eens te spelen. Vorige week zaterdag – bij de vriendin van Nath – speelde ik het voor het eerst en was meteen verkocht. Vooral het onderhandelen en het strategie-element werken heel verslavend. Het enige ‘lastige’ is dat je het niet met z’n tweeen kan spelen, dus voor thuisgebruik is het niet heel handig (als je maar met z’n tweetjes bent).

Maar toen ontdekten we dit weekend de online-variant. Het enige wat je hoeft te doen is je registreren (is gratis en in 1 minuut gedaan) en dan kan je gaan spelen. En het werkt heel lekker.

Je kan alleen spelen (tegen de computer) of tegen anderen. Je score, of je de langste handelsroute hebt en alle andere zaken worden automatisch bijgehouden en dat werkt heel handig. En zelfs voor het handelen is er een mooie oplossing, dus het speelt heel lekker allemaal 😀

Ik ga zo nog een potje spelen, misschien zie ik je daar 😀