Een eiland in de oceaan van weblogs

In de ban van Harry Potter

Mijn beruchte enthousiasme-syndroom heeft weer toegeslagen. Het is constant op de loer, maar soms slaat het duidelijker toe dan anders. Zo was ik een paar weken geleden nog helemaal lijp van m’n Gameboy Advanced en nu ligt hij zielig in een hoekje weer stoffig te worden. Dit komt omdat ik – sinds ik twee weken geleden naar de Boekenbeurs ben geweest – namelijk weer helemaal into Harry Potter ben.

Op de Boekenbeurs deel vijf (“Harry Potter en de Orde van de Fenix”) gekocht en meteen begonnen met lezen. Toen ik hem uit had weer begonnen met het eerste deel (“Harry Potter en de Steen der Wijzen”). Het is echt zo’n unieke wereld. Net zoals onze wereld, maar dan met allemaal hun eigen dingetjes. Je moet het gelezen hebben om het te begrijpen, maar iedereen die het gelezen heeft zal het met me eens zijn. Alles wordt zo gedetailleerd beschreven, maar dat maakt het verhaal niet saai… juist boeiender, want het lijkt steeds echter.

Helaas benaderden de films niet de diepgang uit de boeken, maar ze gaven wel goed de sfeer weer. En uiteraard geldt hier ook weer: “de boeken waren beter”. De films waren wel heel vermakelijk en aanstaande zondag komt toevallig de film van het eerste boek op de tv (SBS6 om 20:30). Dat wordt dus kijken 😛

Ben dus net weer in het eerste deel begonnen, daarna gaan we verder met deel twee, deel drie en deel vier. En tegen die tijd zal deel zes al wel in de winkel moeten liggen (eind november). Dus dan kunnen we meteen door met dat deel 😀

Voorlopig ben ik dus nog wel even bezig 😉

Update: trailer van de nieuwste film is hier te bekijken 😀