Een eiland in de oceaan van weblogs

ziet het begin van Batman

Het was lang geleden dat ik een Batman-film gezien had. Maar gister samen met vriend Craggie naar de bios geweest en ‘Batman Begins’ gezien. En mijn verwachtingen werden overtroffen, hij was beter – veel beter – dan ik van te voren gedacht had.

Deze film verteld het verhaal hoe Bruce Wayne Batman is geworden. In tegenstelling tot de vorige films was dit veel meer een verhalende film en minder gefocused op spectakel. Uiteraard wordt er wel gevochten, is er wel actie en zit er wel een badguy in, maar niet zo over-the-top als in de vorige films.

Dit is meer een thriller/drama-film, de sfeer is heel anders. En ook de manier van vertellen en hoe alles wordt benaderd is veel realistischer en serieuzer. Dit komt allemaal ten goede van de kwaliteit. Ik vind dit – met afstand – de beste Batman-film ooit gemaakt.

Eigenlijk is het gewoon een goede film, waar ook nog eens Batman in speelt. In de vorige films draaide alles om Batman, de slechterik en al het absurde spectakel. Nu draaide het om Batman en de persoon Ñchter het masker. Heel interessant en heel gaaf.

Craggie en ik vertrokken dus ook met een voldaan gevoel. Net als de andere 5 mensen (zo rustig was het in de zaal, wat wil je ook… dinsdagavond :D).

Al-met-al dus een geslaagde avond met een geslaagde film