Een eiland in de oceaan van weblogs

Ongeloof (elijk)

Ik ben vrij nuchter, ben soms met bepaalde dingen misschien wel te nuchter. Daardoor geloof ik ook niet in God (welke dan ook), ik denk wel dat er heel veel is wat wij als mensen niet kunnen verklaren. En hoe alles in de wereld zo perfect in balans is (of eigenlijk was, want de mens verpest dat evenwicht de laatste tijd). Daar moet wel een soort van ‘kracht’ achter zitten, maar ik geloof niet in een mannetje die alles beheerst.

Maar de laatste tijd wel veel met het geloof te maken gehad. Laatst van Nath het boek ‘het Bernini Mysterie’ voor m’n afstuderen gekregen. Dit boek is geschreven door Dan Brown, de schrijver van de ‘Da Vinci Code’ en is zeer spannend. Het gaat over het Vaticaan, de Illuminati en allerlei complotten en verborgen hints. Heel kewl. Wil nu dolgraag ook de ‘Da Vinci Code’ lezen 🙂

En dat was nog niet alles, want gisteravond de film ‘Constantine’ gekeken. Gaat niet echt over het geloof, maar wordt wel weer een leuke theorie over God en de Duivel genoemd. Vond de film op zich wel kewl, maar hoorde dat als je de orginele comic kent dat hij dan tegenvalt. Maar de film had wel aantal stoere visual effects en voor de rest was het verhaal wel aardig.

Ik moet zeggen dat dit soort boeken of films me soms wel even aan het denken maken. Maar nooit kunnen ze me ervan overtuigen dat er een ‘hogere macht’ is die alles regelt. Misschien dat er wel een soort kracht is – ala StarWars – maar niet iemand die dat beinvloed. Denk ik 😀