CategorieΓ«n
General

Ongeloof (elijk)

Ik ben vrij nuchter, ben soms met bepaalde dingen misschien wel te nuchter. Daardoor geloof ik ook niet in God (welke dan ook), ik denk wel dat er heel veel is wat wij als mensen niet kunnen verklaren. En hoe alles in de wereld zo perfect in balans is (of eigenlijk was, want de mens verpest dat evenwicht de laatste tijd). Daar moet wel een soort van ‘kracht’ achter zitten, maar ik geloof niet in een mannetje die alles beheerst.

Maar de laatste tijd wel veel met het geloof te maken gehad. Laatst van Nath het boek ‘het Bernini Mysterie’ voor m’n afstuderen gekregen. Dit boek is geschreven door Dan Brown, de schrijver van de ‘Da Vinci Code’ en is zeer spannend. Het gaat over het Vaticaan, de Illuminati en allerlei complotten en verborgen hints. Heel kewl. Wil nu dolgraag ook de ‘Da Vinci Code’ lezen πŸ™‚

En dat was nog niet alles, want gisteravond de film ‘Constantine’ gekeken. Gaat niet echt over het geloof, maar wordt wel weer een leuke theorie over God en de Duivel genoemd. Vond de film op zich wel kewl, maar hoorde dat als je de orginele comic kent dat hij dan tegenvalt. Maar de film had wel aantal stoere visual effects en voor de rest was het verhaal wel aardig.

Ik moet zeggen dat dit soort boeken of films me soms wel even aan het denken maken. Maar nooit kunnen ze me ervan overtuigen dat er een ‘hogere macht’ is die alles regelt. Misschien dat er wel een soort kracht is – ala StarWars – maar niet iemand die dat beinvloed. Denk ik πŸ˜€

18 reacties op “Ongeloof (elijk)”

Skar mijn zoon… hoe kun je nou niet in God geloven… je hoeft er niet in te geloven.. hij is er gewoon… de Heer heeft ons geschapen!

eerst kwamen Adam en Eva… en daarna de rest van het verhaal… enz enz enz.

Het mooiste verhaal!… Het oudste boek… Zo lang al het meest verkochte boek… daar MOET je in geloven…

..
..
Nee… shhhht… geen tegenspraak… DE HEER IS ER!!!

Het is Satan die tot je spreekt als je zegt dat je niet gelooft. Maar als je zondag mee komt naar onze gemeenschap, dan kun je om vergeving vragen… en dan drijven we samen de Duivel uit je… Dan kun je de pracht van de Heer voelen…

Oskar… kom tot ons!

Misschien niet TE nuchter maar niet ge?nteresseerd? Kan hoor, niet verkeerd. Als je meer zou verdiepen in geloven, natuurlijk wetten en dergelijke dingen, dan zul je zelf zien of er iets meer is of niet. Er alleen aan denken en niet voor open staan ?ontdek? je nooit iets! Ik weet wel dat het niet voor iedereen is weggelegd, soms is erbij neerleggen is ?beter? Succes in de keuzes die jij maakt….

Wist je… dat het geloof d? nummer 1 reden is voor de vele oorlogen op deze aardkloot. Juist dat wat vrede-met-elkaar zou moeten brengen, zorgt voor oorlog. “Jij bent Katholiek en ik Christen dus jij dood” “Jij gelooft in Allah en ik in God, dus jij dood”.

Het kudde gedrag van de mens wordt door een (streng) geloof alleen maar negatiever aanwezig, kijk naar de Arabische landen waar iederen die ‘anders’ is of vermoord wordt of eruit gezet wordt.

Dit is d? reden voor mij om gewoon echt niet te geloven. Om maar te zwijgen over gel*l dat er iemand meekijkt vanuit een wolkje.

Maar… boeken lezen kan geen kwaad… Lees maar eens De Ontdekking van de Hemel!

Nou. Het Bernini Mysterie was wel heel kewl. Het keek redelijk kritisch naar de Kerk, vanuit de Kerk πŸ™‚

Allerlei theorieen worden behandeld en beschrijven eigenlijk best gaaf hoe vaag eigenlijk geloven is. Nou, het geloven op zich niet, maar meer hoe de Kerk ermee omgaat.

Maar Haico, is dat dan ook geen angst wat jij dan hebt voor het geloof? Het dan maar laten, voor de zekerheid? Ik vind het volkomen belachelijk dat mensen oorlog voeren om een geloof, het is een ?geloof?, over een geloof valt niet te discussi?ren! Wat iemand anders denkt is toch niet verkeerd? Zijn mensen dan zo arrogant om te denken dat HUN gedachtegang beter is dan een ander, want daar komen die oorlogen vandaan..Het niet kunnen accepteren dat een ander, een andere mening kan hebben! Of ik zelf geloof staat hier los van, maar een geloof belachelijk maken, wat Nasty doet, vind ik wel verkeerd, want dat is iemand niet in hun waarde laten?Of deze anders is dan die van jou of niet!

Eva, ik vind dat je groot gelijk hebt.

Maar je kent Nasty niet, maar ik weet hoe hij het bedoelt. Als geintje en niet verkeerd… hij is gewoon nog beetje rebels πŸ™‚

“Ik weet wel dat het niet voor iedereen is weggelegd …”

Fijn dat de gelovige zichzelf wederom superieur acht aan andere (on)gelovige. Daarnaast vind ik het vreemd dat jij opmerkt dat Skar zich meer moet interesseren in geloven en natuurlijke wetten. Want zijn er grotere tegenstanders dan gelovige (christenen) en natuurkundigen?

Immers, volgens de bijbel heeft God de aarde en de mens geschapen. Heb je even niet opgelet bij natuurkunde? ‘Oerknal’, ‘evolutie’ en nog een aantal vrij cruciale termen gemist? Uiteraard: die theorieen zijn bedacht door de mens. En ja, die kan zich vergissen! Maar er is toch echt vrij on-omstotelijk bewijs. Laat ik het zo zeggen: de bijbel is niet door god geschreven, maar door de mens.

Paul, volgens mij kan je het beter persoonlijk vragen wat ik hiermee bedoel (bij de BBq van Skar zaterdag) want je begrijp mij op dit moment verkeerd…Jammer.
Groetjesss en tot zaterdag!

ha ha “verbeteren”? nee hoor Paul ik ben zelf niet gelovig, maar ik wil alleen zeggen, dat je nooit kan oordelen of anders gezegt een mening kan opdringen aan iemand, als het gaat om een geloof!
Fijne vakantie en goed insmeren hoor πŸ˜€

Het is zeer zeker geen angst! Ik heb me ooit erin verdiept en eens rondgekeken, maar ben te nuchter ervoor. De absolute klap kwam toen ik ook nog gay bleek te zijn. Wat heeft het geloof dan opeens voor mij? “Jij bent anders, jij bent ziek, jij bent niet goed en jij moet genezen worden” Ja dag… iets dat er qua natuur in zit (net als blond haar, blauwe ogen) kan je niet genezen. Sterker nog, ik wil het niet eens genezen.

Zie het nog voor me: zo’n Jehova aan de deur. “Nee, ik ben niet geinteresseerd, en ben ook nog homo, dus laat maar helemaal” Nou… kreeg me toch een portie over me heen over dingen die ik niet wilde horen. heb de deur dichtgegooid.

Mooiste voorbeeld is nog die van een ex-collega van j?ren geleden (m’n eerste baan)… Die was iets jonger dan ik en uit Kampen. Uitspraken als “Ik snap niet dat de jeugd geen tijd kan maken voor God, dat is toch belangrijk” Toen heb ik hem ooit een hele discussie met me laten voeren. En hoe hij God beschreef, beschrijf ik mijn eigen geweten. Hebben het ook over Gay gehad…. nee, hij accepteerde dat wel hoor, het hoorde niet, maar ach….
Toen vroeg ik over hem en z’n vriendin… of ze nog gingen samenwonen. “Nee, pas als we getrouwd zijn”, o.. maar wat about sex dan vroeg ik hem “Eh… tja.. eh.. doen we wel” Hallo.. hoe hypocriet kan je zijn?? En klapper op de vuurpijl: hij bleek bij collega’s te roepen dat ik ziek was en zo…

Dus tegen mij zeggen dat hij het wel accepteerde, maar achter mijn rug om lullen dat ik ziek was en zo… fijn he dat geloof?

Het ging met zijn geloof zo ver dat hij op een gegeven moment door de afdelings manager op het matje geroepen is. Dat het prima is dat je geloofd, maar dat het niet gewenst is dat op te leggen aan anderen, zeker niet in Amsterdam.

En dat doen gelovigen maar als te graag! Het opleggen aan anderen, zich beter voelen dan anderen. En iedereen die niet is zoals hun is anders of desnoods ziek. En in het meest extreme geval moet die andere vermoord worden…

Geloof… hoera….

Kolere… wat een verhaal πŸ˜€
Maar Haico, voor deze weinige keer ben ik het grotendeels met je eens… vind dat veel gelovigen hun geloof aan jou – als niet-gelovige- opdringen. Ze zijn zo overtuigd van hun geloof dat ze dat willen doorgeven.

Uiteraard is er ook een grote groep die accepteerd dat anderen niet geloven, maar helaas zijn het juist die kleine groep extreme mensen die het verpesten.

Had nooit verwacht dat mijn spontane post zoveel reacties zou uitlokken. Wel leuk hoor om te zien en zeker goed om over te discussieren πŸ˜€

jongens… geloof me nou maar…

GOD IS ER!!!… en iedereen die er niet in geloofd, of voor zijn huwelijk sex heeft… of homo is

OP DE BRANDSTAPEL!!!!

geloof me nou maar… πŸ˜›

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *