Een eiland in de oceaan van weblogs

Werk aan de winkel

Nu ik afgestudeerd ben, heb ik eindelijk weer de rust en de tijd voor andere dingen. Kan m’n avonden en vrije tijd weer gebruiken voor belangrijke dingen ;). Weer tijd om te gamen, tijd voor leuke uitstapjes met Nath en natuurlijk weer eens tijd om Rakso een flinke opknapbeurt te geven.

Hoe vaak ik dat al wel niet geroepen heb, maar steeds komt het er niet van. Maar wil toch echt – zeker de achterkant alles eens even helemaal herschrijven. Even mooi maken – op technisch vlak dan – zodat het makkelijk uitbreidbaar en toepasbaar is.

‘Vroeger’ had ik achter Rakso een eigen geschreven admintool. Die ben ik eind vorig jaar gaan aanpassen, toen werkte hij nog maar half en toen kreeg ik het druk met school, stage en werken. Daarom heb ik de afgelopen maanden alle posts bijna direct in de database geschreven. En dat werkt niet prettig. Je kan lastig bewerken, je verliest overzicht en je moet constant alle HTML keihard erin kloppen wat heel irritant is :S

Daarom ga ik binnenkort – als m’n computer weer helemaal in orde is – maar weer eens de hele adminkant herschrijven. Klinkt alsof het een hels karwei is, maar de basis is dat je teksten kan toevoegen, bewerken en verwijderen. Daarnaast is het uiteraard mooi als je plaatjes kan plaatsen en kan verkleinen. En natuurlijk willen ook de bezoekers de mogelijkheid hebben om te kunnen reageren.

Dat is de basis, maar daarmee ben ik nog niet klaar. Want dan wil ik nog mooiere statistieken, RSS-feeds, berichten kunnen inplannen (vooruit schrijven), door oude post heenklikken, overzicht kunnen tonen van alle korte berichtjes, CV online en nog heel veel meer… en misschien ook nog – jaja, daar is hij weer – de layout in meerdere kleuren kunnen weergeven. 😀

Ik krijg het dus weer druk. Nou ja, ik maak mezelf weer druk. Om een of andere reden kan ik nooit stilzitten. Moet altijd iets om handen hebben en zoek dus altijd werk 😀