Een eiland in de oceaan van weblogs

Weer als nieuw

Gisteravond bij thuiskomst stonden er twee pakketjes in de gang. Allebei voor mij, allebei voor m’n computer en allebei van een ander formaat. De grootste was m’n nieuwe computerkast. Hij kwam in een mooie grote doos, met mooie plaatjes erop en veel reclame-gebla. Het andere pakketje was een stuk kleiner, was meer een grote envelop en daarin zat m’n nieuwe DVD-brander.

Na eerst gegeten te hebben, heb ik de doos geopend en de kast eruit gehaald. Hij glimde mooi, zag er goed verzorgd uit en er zat zelfs een handleiding bij :D.

Daarna dus de kast geopend en alle onderdelen van m’n oude kast hierin geplaatst. Viel eigenlijk heel erg mee, meeste werk was het moederbord. Voor de rest moest ik m’n harde schijf, diskettestation en videokaart overplaatsen. De CD-brander en -speler heb ik niet overgezet, want heb nu een DVD-brander. Daarnaast heeft m’n moederbord verder alles in zich (netwerk, geluid, usb etc). Dus dat viel heel erg mee.

Maar wat me heel erg is meegevallen is het installatiegemak die de nieuwe kast bood. Voor het openen hoef je alleen twee duimschroeven los te draaien en een hendel over te halen. In de kast zaten alle kabels mooi bij elkaar gebonden, de mainkabel zelfs met een soort van netje 😛 En bijvoorbeeld het bevestigen van de DVD-speler ging echt heerlijk. Normaal moet je heel moeilijk prutsen om dat ding vast te schroeven, nu bestond het uit drie stappen:

Het frontkapje eruit halen.

De rail eruit halen en vastschroeven aan de DVD-speler.

Het geheel weer naar binnen schuiven en het klikt zichzelf vast.

En zo kon de harde schijf bevestigd worden op een uitneembare schuifrek:

En dit alles zit mooi weggewerkt achter een deurtje:

Het is dus echt een super kast. Werd heel aangenaam verrast en – ondanks dat ik hem nog niet eens werkende heb gezien en dus nog niet eens heb kunnen genieten van de stilte – vind het echt een super kewle kast.
Nu is dus bijna alles weer prima-de-luxe. Het wachten is alleen nog op m’n vervangende harde schijf, welke onderweg is. Dus hopelijk begin volgende week weer alles kant-en-klaar-in-orde 😀

(bron van de fotos)