Een eiland in de oceaan van weblogs

Afgestudeerd

De afgelopen weken stonden in het teken van mijn afstuderen. Eerst druk geweest met het fine-tunen van m’n eindproduct (m’n eigen gemaakte generieke CMS). Daarna begon het intensieve werken aan m’n afstudeerscriptie. Deze heb ik vorige week maandag ingeleverd en sinds toen voornamelijk bezig geweest met voorbereiden voor m’n afstudeerpresentatie. Afgelopen woensdag en donderdag de hele dag bezig geweest met m’n presentatie (zowel inhoud als vormgeving) en vanochtend was het zover.

Om 6:00 ging de wekker, opgestaan en tegen 7:00 vertrokken richting de bus. Ik ging samen met m’n supporters; Nathalie en m’n moeder. In de bus was het druk – door de treinstaking – en we moesten daardoor zelfs staan :S
Uurtje later (tegen 8:00) kwamen we aan bij m’n school. Na eerst nog wat foto’s geschoten te hebben, de beamer opgehaald en toen richting lokaal A6.24. Daar alle tafels goed opgesteld, alles aangesloten en nog ff de final-check met m’n presentatie. Toen om 9:00 gepresenteerd, vragen beantwoord en toen begon het wachten op m’n eindoordeel. En die was niet mis: geslaagd en als cijfer een 9. Een NEGEN! N-E-G-E-N! Een mooier eindcijfer had ik niet kunnen wensen, en al helemaal niet hoger (ervan uitgaande dat ze geen tienen geven) 😀

De reacties waren dan ook zeer positief. Scriptie was boeiend en to-the-point en m’n presentatie was ook enthousiast, goed te volgen en met humor (om maar een paar punten te noemen). En dat werd dus dus unaniem gewaardeerd met een negen 😛


De afstudeercommissie: v.l.n.r: Marten Teitsma (tweede lezer), Wally de Munk (examinator), Allard Schipper (bedrijfsbegeleider), ikzelf en J. Bakker (extern)

Het is nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen. Liep de hele dag met een big smijl, maar het is nog steeds niet helemaal te bevatten. Ik hoef niks-nada-noppes meer te doen voor school, heb alle vakken afgerond en kan begin juli m’n diploma ophalen. Maar officieel ben ik dus nu afgestudeerd HBO’er, aangezien ik aan alle verplichtingen heb voldaan. Voelt net als toen je gebeld werd dat je geslaagd was voor je HAVO, maar het was pas echt-echt toen je je diploma uitgereikt kreeg.

Omdat ik aan een technische HBO ben afgestudeerd, ben ik nu een Ingenieur. Dit komt van het Latijnse ingenium, wat onder meer vindingrijkheid, talent en verstand betekent. Letterlijk staat ingenium voor wat is ingeboren, van in (in) en de stam van genus (geboorte, afkomst). Een ingenieur is iemand die zijn wetenschappelijke kennis gebruikt om praktische problemen op te lossen. 🙂
En volgens de nieuwe Bachelor-masterstructuur mag ik zelfs de titel Bachelor of Information and Communication Technology (BICT) dragen. Hele mond vol, maar klinkt wel indrukwekkend 😀

Nou. Ik ga nog even lekker genieten van mijn NEGEN en dan ga ik van het weekend nog wel wat foto’s en m’n presentatie online gooien 😀

Afstuderen en dan een negen halen. Vrij uitzonderlijk volgens mij, maar mij lukte het 😀