Een eiland in de oceaan van weblogs

ziet Star Wars: Episode III

Gisteravond samen met Craggie naar het laatste deel van StarWars geweest. Dit laatste deel was het deel wat de eerste drie films met de laatste drie films verbond. Voor de mensen die dit niet weten – wat helemaal niet zo gek is, want op m’n werk wisten een aantal mensen het ook niet 😀 – zal ik het hier nog even kort toelichten:

In 1977 kwam ene George Lucas met de film Star Wars: A New Hope… dit bleek uiteindelijk deel 4 van het verhaal. Daarna volgde deel 5 en deel 6 (in respectievelijk 1980 en 1983). Daarna bleef het een lange tijd stil.
Totdat in 1999 deel 1 uitkwam. In dit deel zag je hoe bepaalde personen uit deel 4, 5 en 6 ontwikkelde etc. In deel 2 ging men daar nog meer op in, maar het laatste deel (deel 3, wat ik dus gister gezien heb) was de belangrijkste schakel tussen de ‘oude films’ en de ‘nieuwe films’. Beetje ingewikkeld allemaal dus, maar hoop dat jullie het nu begrijpen.

Maar het was een hele goede film. Bij deze opmerking moet ik wel een kanttekening plaatsen, want ik vind Star Wars namelijk heel kewl. Dus het had best gekund dat ik het allemaal beetje te positief bekeek. Maar het was gewoon echt een goede film – MITS je bekend was met het Star Wars-universum. Anders snap je er waarschijnlijk weinig van 😛
Eigenlijk kan je alle films misschien beter als een doorlopend verhaal zien, maar dan verspreid over 6 films 😀

Maar ik dwaal weer af. Ik vond het dus een goede film. Vooral dat je nu zag hoe Darth Vader ontstaan is, hoe Anakin Skywalker bij de Dark Side beland en hoe de hoofdpersonen van de laatste 3 delen geboren worden. Allemaal zeer interessant dus.

De uiteindelijke DVD-box met alle 6 de films staat dus nu meteen al op m’n wensenlijst :P. Maar zal nog wel aantal jaar duren ofzo. Voor nu heb ik ervan genoten 😀