Een eiland in de oceaan van weblogs

Rakso

Principes en gewoontes

Vroeger was ik een die-hard gamer. Ik speelde elke dag games, m’n computer stond boordevol games en ik las alles wat maar los of vast zat over games. Vroeger is inmiddels verleden tijd, want ik game niet meer zo vaak. M’n interesse is nog wel gebleven, want ik lees nog steeds vrij veel: check dagelijks sites over games, koop nog geregeld een tijdschrift over games en vind het nog steeds een fantastisch medium. Maar de het daadwerkelijke gamen heb ik al enige maanden niet meer gedaan.

Vroeger – toen ik nog wel veel gamede – begreep ik het nooit. Ik sprak vrienden en die gaven aan al een tijd niet gegamed te hebben omdat ze het te druk hadden. Maar waarmee dan, vroeg ik me altijd af. En inmiddels weet ik het: met andere dingen dan games:P

Ik zit nu ook ’s avonds vaak nog achter de computer, maar ik ben niet aan het gamen. Ik prutsen wat met Flash, nog even surfen, wat chatten met de vriendenkring of een filmpje kijken. Weinig tijd over om te gamen dus.

Misschien maak ik er wel minder tijd voor, maar het feit blijft dat ik m’n oude hobby aan het verslonzen ben. En daar hou ik niet van. Ik vind dat je trouw moet blijven aan je oude gewoontes en principes. En een van mijn principes is dat ik van gamen hou en een gamer ben. Dus heb besloten om weer te gaan gamen. Ga weer spelletjes installeren en spelen. Jeej. Ga weer lol hebben en de virtuele werelden verkennen. πŸ˜€

Word alweer helemaal enthousiast. Aankomend weekend is alweer de E3, de grootste gamebeurs van de wereld. Berichtte er vorig jaar ook over, toen keek ik uit naar HalfLife2. Inmiddels is HalfLife2 alweer een tijd uit (sinds november) en was ik ermee begonnen. Maar na enkele weken alweer gestopt. Dus we gaan weer opnieuw beginnen en nu kijken of we verder kunnen komen πŸ™‚

Voor de rest nog steeds soms ff wat spelen op de Playstation2 en ook nog maar eens gaan kijken naar multiplayer-spellen om samen met broertje te spelen πŸ˜€

Vorige

Raad het plaatje

Volgende

Whizzball

 1. Paul

  Duidelijk dat we een DM gaan spelen! (niet dat ik nou zo’n die hard gamer ben, maar ok :))

 2. skar

  Jahoooeee. Zo ff HL2 installeren en dan eens kijken πŸ™‚

 3. : nasty :.

  gebruik eens wat minder letters in je posts…

  dit kan ik na Bier-Uur toch niet allemaal lezen

 4. :haico:.

  Mensen groeien in hun leven verder, hobby’s komen en gaan, vrienden komen en gaan.

  Gamen komt er niet meer van omdat je met andere dingen bezig bent. So be it.. hobby’s komen en gaan en dan maar even geen gamer. Je moet niet gaan gamen omdat je moet gamen omdat je ooit een gamer was.

  Dan kan ik wel weer buiten Batman gaan spelen en al die strips gaan kopen.

  Mensen worden ouder, mensen krijgen andere bezigheden. Welkom in de wereld die doorgroeien heet.

 5. skar

  Toe maar, Haico. Wat een verhaal πŸ˜›

  Maar ik moet je teleurstellen. Van het weekend weer begonnen met HalfLife2 en bevalt me prima πŸ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén